Patronul unei firme din București a fost condamnat definitiv la doi ani și o lună de închisoare cu executare după ce și-a cumpărat două autoturisme de lux din bani care nu-i aparțineau.
Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar în care Marian Răducu, administrator al unei firme din Capitală, şi Eugen Plopeanu au fost trimişi în judecată pentru însuşirea bunului ajuns din eroare la făptuitor, tăinuire şi fals.
A primit 2 miliaone lei dintr-o eroare
Totul ar fi început în 2015, când între o companie de construcţii din Timişoara şi firma administrată de Marian Răducu a fost încheiat un contract de subantrepriză, având ca obiect executarea de lucrări de alimentare cu apă şi reţele de canalizare în localităţile Albota şi Mosoaia, preţul total al contractului fiind de 181.645 lei.
La un moment dat, după plata mai multor facturi, secretara firmei din Timişoara a vrut să îi achite firmei administrate de Marian Răducu o factură de 8.00
Din banii ajunşi din greşeală în contul său, Marian Răducu a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5.
„În perioada 17.06.2016 – 01.07.2016 prin cele 93 de operaţiuni de retrageri numerar şi de plăţi efectuate din contul bancar deschis la Banca Transilvania şi aparţinând societăţii……, inculpatul şi-a însuşit suma de 1.562.574,03 lei, sumă care aparţinea societăţii…… (n.r. care a făcut transferul eronat), rămânând în cont suma de 446,364.62 lei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.
Condamnări la închisoare cu executare
Prima fază a procesului în care au fost trimişi în judecată Răducu şi Plopeanu s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Aici, Răducu a primit doi ani şi o lună de închisoare cu executare, iar Plopeanu un an şi şapte luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Timişoara.
Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au reţinut că Răducu şi Plopeanu au încercat să regrete comiterea faptelor, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu. Magistraţii au considerat că regretele nu sunt sincere.
Astia doi au primit banii din greseala,si au si fost condamnati cu executare.In cazul Cocotatului penal la varful statului mafiot esuat,care cu premeditare,grup infractional organizat,a vrut sa-si insuseasca hoteste un imobil cu acte false,a incasat cu buna stiinta,nu din greseala, 360.000 de Euro chirii necuvenite.Bani pe care cu nerusinare refuza sa-i restituie statului,ce prevede Legea ? Ce ar trebui facut ?
„Magistraţii au considerat că regretele nu sunt sincere.”
Si cum au ajuns coruptii la concluzia asta?Sunt cumva si psihologi?
ha,ha
ce poanta veche!
Rebuia să ia banii și să plece aiurea. Cocalarul și-a tras BMW.