AcasăJUSTIȚIEAtac la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Instituția nu are dreptul...

Atac la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Instituția nu are dreptul de a ne desființa Constituția

Av. Elena Radu, atac devastator la Legile justiției

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a trimis CCR o intervenție juridică, denumită amicus curiae, în care explică motivele juridice pentru care Legile justiției, votate de Parlament, sunt neconstituționale. Astfel,  (CASD) desființează pur și simplu expunerea de motive a parlamentarilor, care invocă o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care se statuează supremația dreptului european, arătând că decizia CJUE contravine atât Tratatului UE, cât și Constituției României.

Consecința aderării la UE pleacă de la faptul că statele membre ale Uniunii Europene au înțeles să situeze acquis-ul comunitar – tratatele constitutive ale Uniunii Europene şi reglementările derivate din acestea – pe o poziţie intermediară, între Constituție şi celelalte legi, atunci când este vorba de acte normative europene obligatorii, arată Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (CASD), într-un document transmis către CCR, care dezbate constituționalitatea Legilor justiției.

”Drept urmare, în urma aderării la Uniunea Europeană, România nu a renunțat la supremația Constituției sale, iar acquis-ul comunitar are o forță juridică inferioară Constituției României. Nicio normă din Constituția României, astfel cum a fost revizuită prin Legea nr.  429 din 23 octombrie 2003 pentru aderarea la Uniunea Europeană, nu permite derogarea printr-o lege internă de la dispozițiile art. 1 alin. (5) din Constituție privind supremația Constituției României și plasarea acquis-ului comunitar pe o poziție superioară Constituției României. Drept urmare, hotărârea CJUE din 21 decembrie 2021, invocată ca temei în Expunerea de motive, nu are aplicabilitate în România, în lipsa revizuirii Constituției în vigoare, și nu poate fi transpusă într-o lege internă, națională”, precizează CASD. Asociația semnalează faptul că independența este o dimensiune intrinsecă a suveranității naționale. ”Niciodată hotărârea CJUE din 21 decembrie 2021 nu poate să aibă aplicabilitate în România, nu poate să aibă forță juridică în România și nici să fie transpusă într-o lege internă, deoarece s-ar încălca caracterul independent al Statului Român”, atrage atenția CASD.

CJUE și-a depășit competențele

Potrivit Tratatului Uniunii Europene (TUE), UE nu are competențe în domeniile care nu i-au fost atribuite prin Tratate, or, Uniunii nu i-au fost atribuite competențe în modificarea ordinii constituționale a statelor membre sau a dispozițiilor exprese din constituțiile statelor membre. ”Drept urmare, nici Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu își poate extinde competențele dincolo de competențele stabilite Uniunii prin tratate. Totodată, potrivit art. 4 alin. (2) din TUE, Uniunea s-a obligat să respecte identitatea națională a statelor membre, inerentă structurilor lor constituționale”, se precizează în documentul CASD. În plus, asociația subliniază că România nu a ratificat niciodată Declarația nr. 17 cu privire la supremația dreptului Uniunii Europene, anexată la actul final al Conferinței interguvernamentale care a adoptat Tratatul de la Lisabona, declarație care nu face parte din Tratatul de la Lisabona, iar în lipsa ratificării, o astfel de declarație nu are nicio forță juridică în România.

Vor servi interese străine

În ce privește modificarea statutului judecătorilor și procurorilor, care vor putea fi membri ai oricăror persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial și vor putea face parte din organele de conducere ale acestora, CASD atrage atenția asupra pericolelor uriașe ale unei asemenea prevederi. ”Aceștia pot fi membri sau organe de conducere ai oricăror ONG -uri care nu sunt asociații profesionale și sunt non-juridice și care pot fi finanțate de diverse persoane fizice sau juridice, inclusiv de partide politice pentru obținerea propriilor interese. Totodată, se permite cooptarea judecătorilor și procurorilor în diverse structuri/organisme create de persoane fizice/juridice din România sau din străinătate, care, prin activitatea și politica respectivelor structuri/organisme, să influențeze în mod direct sau indirect cel puțin judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat  pe care i-au cooptat”, se mai arată în documentul trimis la CCR de către CSAD.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.210 afisari

17 COMENTARII

    • Atat ai inteles? Sara ca pu la a fost la cu tu Lu ma ta, cred ca tactu bea in fiecare seara ca nu te a AVO rtat. Ba idioțel, aici nu e vorba de furat, ci de predarea suveranității tării. Mascat, dar același lucru este. Si nu cred ca ai vrea sa fi judecat intr un caz, in care judecătorul e membru a unui Ong sponsorizat de reclamantul tau. Ca mori cu dreptatea in mana

  1. Nici ue nu impune ca justitia este domeniu pe care îl gestioneaza fiecare intern slugile noastre care sunt l ordin bat campiica germania și fr nucleul zis dur își țin constitutia.jos slugile tradatoare josnice!!

  2. De JURE sau de IURE muiunea evropeana nu are dreptul de a modifica o Constitutie a unei tari membre.

  3. O interventie mai mai mult decat oportuna. Chiar nu se intelege ca pas cu pas se vrea cedarea suveranitatii ?! Exact dorinta globalistilor. Cu inflatia de cozi de topor, nu numai de la noi, este mare pericol sa le reuseasca.

  4. RoExit si-am rezolvat toate problemele. Oricum RoExit se va ajunge, daca șpaglamentul iuropean, curmisia iuropeana, cur_tea de injustitie vor continua pe acest drum.
    Pana la urmă, adunam avantajele si dezavantajele de a fi in aceasta adunatura.
    Daca da cu minus, RoExit este solutia cea mai buna. Foarte multi romani s-au intors si se-ntorc din iuropa, pentru ca la fel sunt presati si nedreptatiti.
    Stea iuropa cu celelalte natii, ca n-au socotit nepotrivit amestecarea asta de sexuri, rase, religii, obiceiuri si le-a iesit acum un ghiveci in care iuropeenii vor deveni sterpi si minoritari.
    Tot ce-au promis la aderare s-au dovedit minciuni. Au nevoie de Romania doar ca piata de desfacere, forta de munca ieftina, mulgerea resurselor naturale si cam atat.
    Ne ofera la schimb injustitie prin cur_tea iuropeana de injustitie, bleahhgebeteu si cat mai putine drepturi.
    Asa ca, RoExit si gata.

  5. Aștept cu nerăbdare ca noua uniune sovietică=ue să se facă praf și pulbere cu toate porcăriile lor globalisto-sataniste!

  6. Judecatorii din Ungaria, Italia, Franta sau SUA or respecta Constitutia lor?
    Aia care trebuie sa apere Constitutia care au jurat sa apere Constitutia si legile.tarii chiar cu pretul vietii, ce fac ?
    Sa desfiintam niste posturi bine platite…zic.

    • Ministrul Justitiei, domn Predoiu, ramane in.rusinea istoriei.La fel ca intreg Parlamentul Romaniei care a votat aceste legi neconstitutionale.

  7. Slugile nu pot trai libere. Daca nu le spune cineva ce sa faca sunt dezorientate. Asa ca ce pretentii sa avem de la Predoiu, Ciuca, Ciolacu, Johannis sau cei 60-70 de judecatori si procurori care si-au cerut iesirea la pensie pentru un ban bun. Siktir!

  8. Chiar așa și este , câtă dreptate , dar cum oare o sa mai furam noi daca ne conduc alții ??? Oare cum o sa mai eliberam pușcăriașii din închisoare , oare cum o sa mai avem noi pensii de mii de euro în timp ce alții au câteva sute , oare cum o sa mai facem noi licitații trucate , oare cum , oare cum ,oare cum ???? Fira-ti ai dracului de javre .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger