AcasăJUSTIȚIEArestare bombă! Procurorul Mircea “Portocală” Negulescu, încătușat!

Arestare bombă! Procurorul Mircea “Portocală” Negulescu, încătușat!

Cercetat și judecat în mai multe dosare, fostul procuror Mircea Negulescu, de la unitatea de elită DNA Ploiești, a fost adus în această după-amiază, în Arestul Central.

Negulescu a fost încătușat, se pare, în cazul fabricării dosarului Tony Blair, procurorii SIIJ acuzându-l, potrivit luju.ro, de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și fals. Dosarul Tony Blair, așa cum este cunoscut în spațiul public, îi privea pe Vlad Cosma, Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul procuror Portocală a fost reţinut pentru fabricarea dosarului Tony Blair. Potrivit procurorilor, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatori.

Dosare peste dosare, acuzații fără număr

„La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 din Codul penal; influenţarea declaraţiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal şi art. 35 alin. 1 din Codul penal”, a transmis Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre Mircea Negulescu, acuzat că, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi „ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”.

De asemenea, Negulescu ar fi „realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

author avatar
Andrei Coman
1.458 afisari

7 COMENTARII

  1. Oamenii Lulutei !
    Oare Luluta o fi virgina ?
    Chiar n-a facut nimic ?
    DNA Ploiesti, Unitate de Elita !!! Uite elita Portocala !!!

  2. Poate , in sfarsit Portocala , pentru a-si „salva pielea ” va da „pe goarna” de la cine primea „tema ” ! Daca nu o face ii doresc sa primeasca macar 6 luni cu executare alaturi de cei pe care i-a bagat „la racoare ” !

  3. In sfarsit se recredibilizeaza justitia. Urmeaza sa vedem daca Kovesi l-a adus ilegal in tara pe Popa. Daca DA, atunci avand in vedere ca a afacut o fapta buna pe fond, merita o statuie. Da noi fiind un stat de drept, ea merita sa ajunga in temnita. Pentru ca noi tinem la Statul de Drept!

  4. @De fapt reținerea lui Negulescu este pricinuită de legea repatrierii aurului, dus în Anglia și cu contribuția lu Tony Blair, ?

  5. @ Unii dintre cei ce comentează o așează pe Kovesi ba lângă „Portocală”, ba lângă Ghiță, ?

  6. Pentru o justitie adevarata, ECHITABIL ESTE SA FIE ARESTAT SI GHITA FUGARUL SI SA FIE BAGATI IN ACEEASI CELULA CU ANDREEA COSMA……………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger