AcasăJUSTIȚIEAnunțul Parchetului după tragedia de la Onești. Ce pași s-au făcut deja...

Anunțul Parchetului după tragedia de la Onești. Ce pași s-au făcut deja în anchetă – VIDEO

Anunțul Parchetului după tragedia de la Onești. Ce pași s-au făcut deja în anchetă - VIDEO (captură video)

Doi oameni nevinovați au murit, după ce au fost sechestrați și apoi înjunghiați de un individ despre care s-a aflat că a fost evacuat, cu ani în urmă, din locuința în care s-a produs tragedia. Totul s-a întâmplat într-un apartament dintr-un bloc din Onești, unde cei doi bărbați veniseră să lucreze.

La o zi de la producerea nenorocirii care a șocat întreaga țară, s-a aflat că agresorul – aflat la spital, după ce a fost împușcat în cadrul intervemței în forță a oamenilor legii în apartamentul unde s-a produs tragedia – urmează să fie audiat, în momentul în care starea de sănătate acestuia va permite.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a făcut această precizare într-un comunicat remis marți, prin intermediul căuia s-a anunțat faptul că procurorii de la această unitate de parchet s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat, după cele întâmplate în apartamentul din Onești. Și anume a uciderii celor doi bărbați ”prin folosirea unui obiect tăietor/înţepător”.

Ce pași s-au făcut deja în anchetă

”În aceste împrejurări, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi lucrători din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală în vederea aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele ce ţin de împrejurările în care a fost săvârşită fapta.

În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare”, se mai transmite prin intermediul acestui comunicat.

Încă de luni seară, conducerea Poliţiei Române a anunțat că s-au dispus verificări în cazul din județul Bacău, cu privire la felul în care s-a desfăşurat intervenţia în acest caz.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!