Cauta

ANP, replică pentru Irina Tănase, după ce iubita lui Dragnea a acuzat că fostului lider PSD i se încalcă drepturi

Liviu Dragnea

ANP, replică pentru Irina Tănase, după ce iubita lui Dragnea a acuzat că fostului lider PSD se încalcă drepturi

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a declarat că fostul şef PSD trebuia să facă RMN, acuzând dureri de spate, însă acest lucru i-a fost refuzat.

E vorba de un chin la care e supus, de o formă de tortură, din punctul meu de vedere, atâta timp cât şase luni laşi un om să se chinuie cu nişte dureri şi să i se agraveze starea de sănătate, deşi îndeplineşte toate condiţiile legale să fie dus la investigaţii medicale, eu consider că e vorba de o formă de tortură şi de o încercare de a-l presa„, a declarat Irina Tănase la postul Antena 3.

ANP: „Dreptul la asistenţă medicală, asigurat cu personal specializat”

ANP a venit imediat cu replica pentru iubita lui Liviu Dragnea: „Având în vedere informaţiile recent vehiculate în spaţiul public, cu privire la modul de asigurare a dreptului la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri pentru persoanele private de libertate custodiate de unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precizăm:

În conformitate cu prevederile art. 71 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi ale art. 152-166 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, dreptul la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri al persoanelor private de libertate este asigurat cu personal specializat, în mod gratuit, potrivit legii„.

ANP insinuează că Dragnea n-a cerut tratament?

De asemenea, conform art. 145 din Ordinul nr. 429/2012 privind asigurarea asistenţei medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deţinuţii pot solicita contra cost orice alt serviciu medical care nu este asigurat gratuit. Art. 147 din acelaşi act normativ reglementează posibilitatea refuzării unei intervenţii medicale, persoanele private de libertate asumându-şi în scris răspunderea pentru decizia lor.

În acest registru, consecinţele refuzului sau ale întreruperii actelor medicale sunt explicate pacientului. În considerarea celor expuse, subliniem că sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”, a completat ANP.

Ultimele stiri

  • Update. Intervenție de urgență la Ambasada Israelului din București! Un bărbat ar fi încercat să dea foc clădirii
  • Șocant! Poliţist de la Brigada Rutieră, lovit cu o sticlă în cap, într-o benzinărie din Capitală
  • Aproape toată țara, sub avertizare de ploi torențiale și vijelii. ANM a emis COD PORTOCALIU și GALBEN – HARTA
  • Anunț devenit viral: Un clujean oferă cazare gratuită și mâncare, într-o casă la munte. Are o singură condiție/ FOTO
  • Un cutremur puternic a lovit centrul Japoniei, luni dimineață
  • Incident înspăimântător în Cehia. 18 persoane, rănite de fulger într-un parc
  • Ciucă, despre sondajele la prezidențiale: Nu toţi cei care au fost clasaţi primii au câştigat alegerile – VIDEO
  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version