AcasăJUSTIȚIEAni grei de închisoare pentru piromanul din Buzău, care și-a incendiat iubita

Ani grei de închisoare pentru piromanul din Buzău, care și-a incendiat iubita

cosmin danAni grei de închisoare pentru piromanul din Buzău, care și-a incendiat iubita / foto: Adevarul

La aproape doi ani de la cumplita tragedie i s-a făcut dreptate Valentinei Nica! Cosmin Dan, criminalul-piroman din Buzău care anul trecut de Dragobete a bătut-o cu bestialitate și apoi i-a dat foc, lăsând-o să moară în apartament, a fost condamnat definitiv.

Îl așteaptă 24 de ani de închisoare pe individul în vârstă de 25 de ani. Curtea de Apel Ploieşti a respins apelurile părţilor în dosar, sentinţa fiind definitivă, potrivit News.ro. Astfel, rămâne valabilă decizia din ianuarie 2020 a magistraţilor Tribunalului Buzău, care l-au condamnat pe Cosmin Dan la 24 de ani de închisoare şi la plata unor daune în sumă totală de 160.000 de euro către părinţii victimei.

Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere.

Este condamnat pentru omor cu cruzime

Cosmin Dan se află în arest din luna februarie 2019, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.

La începutul acestui an, „bestia” a cerut schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de omor cu premeditare în ucidere din culpă. Potrivit adevarul.ro, procurorii au solicitat condamnarea pentru omor cu cruzime, infracţiune pentru care se aplică pedeapsa cu închisoare pe viaţă. Dar criminalul nu a vrut închisoarea pe viață.

Anchetatorii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 23 februarie, Cosmin Dan a mers în apartamentul fostei sale iubite asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă. În apartament se mai aflau şi alţi tineri, care au fugit alături de agresor, în timp ce fata striga după ajutor.

Valentina a murit, după ce întregul apartament a fost cuprins de flăcări, trupul ei fiind găsit carbonizat într-una din camere, după ce pompierii au stins incendiul.

author avatar
Andreea Vlad