AcasăJUSTIȚIEAni grei de închisoare pentru fostul primar al Iașului. Decizia magistraților este...

Ani grei de închisoare pentru fostul primar al Iașului. Decizia magistraților este definitivă

Magistrații de la Curtea de Apel București au dat sențința, în cazul fostului primar al Iașului, Gheorghe Nichita.

Fostul edil a fost condamnat, miercuri, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită.

Care sunt acuzațiile

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

În același dosar a fost condamnat și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, pentru care magistrații au hotărât o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nechita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu și pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită.

Prin decizia de miercuri, judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu. Aceste sume de bani reprezintă mita pe care ar fi dat-o cei doi afaceriști fostului primar al Iașului.

Fostul primar, navetist politic

În anul 2017, Gheorghe Nichita a fost vicepreședinte PSD în structura națională de conducere. În primăvara acestui an a devenit și consilier al președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Acest lucru s-a petrecut după ce nu și-a găsit locul, în anul 2016, în PRU, partidul condus de Bogdan Diaconu. La alegerile din 2016, a candidat pe lista PRU la Camera Deputaților.
Fostul primar PSD mai este implicat într-un dosar penal, în care a fost trimis în judecată în noiembrie 2015.În acest dosar, procurorii l-au acuzat că ar fi utilizat Poliția Locală pentru a-și urmări fosta iubita. Alături de Nichita, au fost deferiți justitiei fostul director al Poliției Locale Iași Liviu Hliboceanu și un fost șef de serviciu din instituție, portrivit romaniatv.net

author avatar
Eli Dan Davidescu
506 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mare jale ca un excroc marca PSD, ESTE DUS LA INCHISOARE PENTRU LUARE DE MITA.Iata adevarata fata a mafiotilor politici.La interlopi nu am pretentii fiecare se foloseste de javrele politice si oameni corupti de la institutiile statului.Candva un mare analist vorbea de mafiotii comunisti nespunand nimic de mafiotii actuali.Inca odata s-a confirmat ca partidele politice sunt grupari mafiote care jefuiesc tara.Iata la Iasi PNL il are pe Fenechiu, PSD pe Nichita CHIUARIU A CUI O MAI FI.Intradevar Iliescu poate sta sau pleca linistit fiindca societatea mafiota s-a instalat in locul comunistilor de unde provenea si el.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger