AcasăJUSTIȚIEAnchetatorii au aflat care a fost sursa incendiului devastator de la "Ferma...

Anchetatorii au aflat care a fost sursa incendiului devastator de la „Ferma Dacilor”. Patronul și doi administratori, reținuți

Anchetatorii au dispus primele măsuri după incendiul devastator de la „Ferma Dacilor”, în urma căruia au murit 8 oameni.

Cornel Dinicu – cel care deținea pensiunea – și doi administratori ai afacerii au fost reținuți pentru 24 de ore.

Sursa incendiului: un televizor

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, se conturează tot mai mult ipoteza că incendiul devastator ar fi pornit de la un televizor aflat în camera în care dormeau doi dintre copii și pe care aceștia îi foloseau foarte mult pentru jocuri video.

Însă este aproape imposibil de stabilit cu certitudine acest fapt, câtă vreme aparatul a fost mistuit de flăcări.

Fostul primar şi un funcţionar, urmăriţi penal

A fost extinsă și ancheta, iar primarul din localitatea unde funcționa pensiunea Ferma Dacilor, fostul edil de acolo si un funcționar de la primărie, sunt urmăriți penal.

Procurorii arată într-un comunicat de presă că complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început.

Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii mai arată procurorii, precizând că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Patronul a acuzat o mână criminală

Cornel Dinicu a încercat să inducă ideea că incendiul ar fi provocat de o mână criminală:

De ce cred că e o mână criminală? Pentru că eu sunt victima perfectă. Trecutul meu mă face să nu fiu credibil indiferent ce aș spune acum și indiferent care e adevarul..

Ce contează e doar ce spun autoritățile care au zis din prima zi ca exclud o astfel de ipoteză.. Cum excluzi ceva dacă nu cercetezi?…”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.105 afisari

6 COMENTARII

 1. Sunt filmari cand restaurantul era deja ars si acoperisul cazut iar acoperisul casutelor doar scoteau fum, nu erau inca in flacari .Copii dormeau in restaurant?Se vede ca ala a ars primul.Ceva nu e logic la specialistii astia.

   • Pai, incendiul de la o tigara…in camera copiilor de 11 ani? Nu le-a dat nimeni semnalul de culcare ?Si specialistii astia nu pot face o diferenta intre o deficienta de la curent electric(de la generator?) si o tigara?
    Si in inceratorul ala de la Vitan, tot mai gasesti ceva si la Colectiv s-au gasit, dar aici nu se gasesc corpurile? Ce s-a folosit?
    Trebuie aflat adevarul.
    Speranta e la judecatori, ca la procurori…

 2. „Logica”: Si copiii adormisera…cu televizorul deschis la 5 dimineata si televizorul era de pe vremea lu’mamaie…si s-a incins… ca generatoru’ ala d-abia palpaia lumina ….

 3. Si totusi pentru ce a fost arestat patronul , principalul pagubit si cu copilul mort ? aceiasi prosteala molfaita de presa aservita s ecuritatii ca si cu fratii Tate .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri