AcasăJUSTIȚIEAmenzi și dosare penale pe bandă rulantă, după protestul AUR de la...

Amenzi și dosare penale pe bandă rulantă, după protestul AUR de la Parlament

aurAmenzi și dosare penale pe bandă rulantă, după protestul AUR de la Parlament

Protestul violent organizat de AUR împotriva certificatului COVID s-a lăsat cu dosar penal. Doi bărbaţi, unul de 52 de ani şi altul de 23 de ani, au fost reţinuţi în acest dosar.

Cei doi urmează să fie prezentaţi miercuri instanţei cu propunere legală, a anunţat Poliţia Capitalei. De asemenea, au mai fost audiati 30 de protestatari, iar miercuri vor veni în fata anchetarilor şi alti manifestanţi. Mai mult, sute de persoane au fost sancţionate după protestul de marţi de la Parlament.

„În urma protestelor din data de 21 decembrie a.c., când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului României, s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase.”, transmite Poliția Capitalei.

Protestatarul care a vandalizat mașini, înarmat

Protestatarul reţinut pentru că a vandalizat maşini în curtea Parlamentului este angajat la Direcţia Regională Vamală de la Galati. În momentul perchezitiei, vameşul avea asupra lui o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

De asemenea, Jandarmeria Bucureşti a anunţat că au mai fost identificate 211 persoane care nu au respectat legislaţia în vigoare şi au participat la protestul violent de la Palatul Parlamentului, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei.

În urma protestului anti-certificat COVID de marţi de la Palatul Parlamentului au fost aplicate 117 sancţiuni, în valoare totală de 198.800 lei.

author avatar
Andreea Vlad