AcasăJUSTIȚIENews Alert! Alina Bica, arestată în Italia

News Alert! Alina Bica, arestată în Italia

Captură de proporții a Poliției Române! Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, a fost arestată în Italia.

Aceasta se sustrăgea executării pedepsei. Totodată,  polițiștii au anunțat şi arestarea lui Ion Benea, condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune, în aceeaşi zonă din Italia.

Alina Bica fusese dată în urmărire internaţională după condamnarea la închisoare cu executare. În aceste momente, Alina Bica este în custodia poliţiei din Italia.

„Alina Mihaela Bica , urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 6 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, fusese dată în urmărire de către poliţişti, deoarece „se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Fosta șefă a DIICOT era fugită în Costa Rica, alături de Elena Udrea, însă se pare că a decis să ajungă în Italia unde se afla și afaceristul Ioan Bene. Apărătorul Alinei Bica anunța în urmă cu ceva vreme că aceasta nu vrea să se întoarcă niciodată în România.

„Nu se va întoarce cu siguranţă în România, bătaia pe care a primit-o cu bestialitate a fost principalul motiv care a făcut-o să renunţe definitiv şi, sinceră să fiu, încerc din răsputeri să o conving că aici este locul ei. Cu siguranţă spun eu că adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar care se va rejudeca în fază de apel şi aşa cum spuneam informaţia din Costa Rica a fost prezentată trunchiat pentru că cererea de renunţare la acel statut cuprinde practic două părţi, pe de o parte renunţarea şi pe de altă parte demersuri judiciare începute conform Convenţiei de la Geneva pe care evident că nu le putem face publice, în momentul în care va putea vorbi despre ele, i s-a interzis cu desăvârşire să vorbim, de aia eu m-am şi mirat sinceră să fiu că a apărut acea informaţie din Costa Rica referitoare la cererea de retragere, de renunţare”, a explicat avocata lui Bica.

author avatar
Andrei Coman
803 afisari

5 COMENTARII

  1. Exact ..dar exact pentru aceste acuzatii ar trebui inchis si Werner El are infractiuni cat cei 2 la un loc Tulus trebue inchis si el pentru favorizarea infractorului ,lafel si tractoristul Augustin ,dar si kovesi

    • Exact … dar exact pentru aceste acuzatii ar trebui luata la intrebari mamuska , sa dea explicatii cum s-a putut sa ma fete asa idiot in sant la Tiraspol , mai bine ma avorta si ma arunca in Nistru !

  2. Iata proasta care ne-a aparat de mafie si terorism. Ai de capu ei nici nu stie sa localizeze Afghanistan pe mapa sau câte mafii is in Italia. Ca si Luluta alta proasta. Urmeaza prietena de shoping Nuti amanta domnului Petrov.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger