AcasăJUSTIȚIEAcuzatii BOMBA: Ordonante „false” emise de DNA. Procurorii, transformati in agenti provocatori...

Acuzatii BOMBA: Ordonante „false” emise de DNA. Procurorii, transformati in agenti provocatori in cazul unui om de afaceri

Acuzatii BOMBA: Ordonante „false” emise de DNA. Procurorii, transformati in agenti provocatori in cazul unui om de afaceriAcuzatii BOMBA: Ordonante „false” emise de DNA. Procurorii, transformati in agenti provocatori in cazul unui om de afaceri

O situatie greu de imaginat iese la iveala ca urmare a unei investigatii de presa.

Lumea Justitiei scoate la lumina un caz incredibil, sustinand ca „au fost emise ordonante pe banda rulanta, inclusiv „false” ordonante de clasare, pentru determinarea unor persoane sa savarseasca infractiuni”. Si că totul a iesit la iveala la Tribunalul Bucuresti.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a ajuns sa trimita in judecata oameni pe baza unor documente falsificate si prin transformarea procurorului si ofiterului de politie judiciara din cadrul DNA in „agenti provocatori” cu misiunea de a-l determina pe inculpat sa comita infractiuni, scrie sursa citata. Urmarirea penala care a stat la baza intocmirii rechizitoriului ar contine documente falsificate de procurori. Si mai grav este faptul ca nu ar fi vorba despre un singur procuror DNA si un ofiter de politie judiciara, ci de o intreaga lista de procurori mai mult sau mai putini cunoscuti din DNA, care ar fi avut cunostinta si ar fi girat o astfel de „urmarire penala”.

Cauza omului de afaceri Marin Ciupitu

„Concret, de la varful DNA, conform documentelor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, procurorii s-au autorizat intre ei sa emita ordonante de clasare in fals pentru a-l determina pe „inculpat” sa comita infractiuni.

Cauza la care ne vom referi in continuare este extrem de stufoasa si isi are „radacinile” in trei dosare conexate si finalizate cu o trimitere in judecata pentru dare de mita. Anterior acestei cauze, au avut loc controale la societatea detinuta de omul de afaceri vizat de dosar, presiuni asupra acestuia pentru instrainarea cu titlu gratuit a unui teren de 3000 mp, folosirea unui investigator cu identitate protejata, care are in paralel si statutul de martor amenintat, dar si solicitari de remiteri de bani in mod repetat.

Dosarul de mai sus il are in prim-plan pe omul de afaceri Marin Ciupitu, trimis in judecata pentru infractiunea de dare de mita, in baza unui rechizitoriu (dosar penal nr. 300/P/2019) din 21.08.2020, intocmit de procurorul Gheorghe Ivan de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA si verificat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de procuroarea Ana Dana”, potrivit sursei mentionate.

Luju: ”Practic, urmarirea penala impotriva lui Ciupitu s-a realizat prin folosirea de documente falsificate”

sursa foto: luju.ro

Cauza, inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 25 august 2020 sub nr. 21645/3/2020, are la baza acuzatiile parchetului anticoruptie la adresa omului de afaceri Marin Ciupitu, care ar fi promis ca va da suma de 20.000 euro organelor de urmarire penala din DNA investite cu solutionarea dosarului nr. 252/P/2017 in care detinea calitatea de inculpat pentru a obtine o solutie de clasare. „Procurorul Gheorghe Ivan a retinut astfel in actul de trimitere in judecata ca Marin Ciupitu ar fi dat cei 20.000 euro in doua transe: 5000 euro (23.000 lei) – la 18 decembrie 2017 si 15.000 euro – la 18 ianuarie 2018.

Pe langa aceasta, procurorul Ivan a mai retinut in dosarul nr. 300/P/2019 si faptul ca omul de afaceri ar fi promis darea, in viitor, a sumei de 100.000 euro acelorasi organe de urmarire penala din DNA investite cu solutionarea dosarului nr. 297/P/2017 (in care avea calitatea de parte civila) pentru a se dispune masuri procesuale favorabile, respectiv trimiterea cauzei la Parchetul Judecatoriei Sector 1 Bucuresti.

Dosarul nr. 300/P/2019 astfel cum a fost intocmit de procurorii DNA reprezinta de fapt o conexare a trei dosare (252/P/2017, 297/P/2017 si 393/P/2017), in care se afla acte emise de procurori prin care au fost folositi procurori in calitate de „colaboratori cu identitate reala” pentru emiterea unor Ordonante de clasare (false), autorizari de folosire in calitate de colaborator sub acoperire a unor martori cu identitate protejata, sau autorizari de utilizare de catre colaboratori a unor dispozitive tehnice pentru fotografiere si inregistrarea audio/audio-video a omului de afaceri.

Practic, urmarirea penala impotriva lui Ciupitu s-a realizat prin folosirea de documente falsificate si prin transformarea unui procuror si a unui ofiter de politie judiciara din cadrul DNA in agenti provocatori, meniti sa il determine pe inculpat, impreuna cu investigatorul cu identitate protejata care are in paralel si statutul de martor amenintat, sa comita infractiunea de dare de mita.”, titrează Lumea Justitiei.

Cititi mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
889 afisari

2 COMENTARII

  1. dna este o institutie parazitara care ii scapa pe adevaratii hoti cu dosare prost intocmite .si face dosare la comanda politica . probabil banii se impart .

  2. DE ce ar fi dat mita procurorilor pentru clasarea unor dosare in care invinuitul se simtea curat? Tehnicile si tacticile de lupta impotriva coruptiei sunt adaptate actiunilor infractorilor. Dacă eram curat și procurorii nu aveau dovezi incriminatorii, eu nu aș fi dat mită, decât cu acordul altui procuror pentru demascarea corupților din DNA (luare de mită).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger