AcasăJUSTIȚIEAcțiune de proporții, în Capitală. Percheziții și audieri în legătură cu demolarea...

Acțiune de proporții, în Capitală. Percheziții și audieri în legătură cu demolarea unei clădiri dintr-o zonă protejată – VIDEO

Acțiune de proporții, în Capitală. Percheziții și audieri în legătură cu demolarea unei clădiri dintr-o zonă protejată - VIDEO (foto: Facebook)

Acțiunea începută la primele ore ale zilei de miercuri vizează un dosar penal în care se fac cercetări și care vizează suspiciuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării și executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

Toate acestea, în legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul Bucureștilor, ”într-o zonă protejată construită”, din câte au anunțat reprezentanții IGPR.

Miercuri dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au ieșit pe teren pentru a face nu mai puțin de 9 percheziții domiciliare, atât în București, cât și în județul Ilfov.

Pe lângă aceste percheziții, urmează să se deruleze și proceduri de audiere a mai multor persoane. În acest sens, din comunicatul Poliției Române reiese că s-au emis șase mandate de aducere, pe numele unor suspecți, ce urmau a fi puse în aplicare. ”Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt”, potrivit IGPR.

Dosarul penal în care se fac cercetări se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.