AcasăJUSTIȚIEAchiziții făcute în vremea fostului primar al sectorului 1, verificate de DNA....

Achiziții făcute în vremea fostului primar al sectorului 1, verificate de DNA. Tudorache reacționează pe tema perchezițiilor

Percheziții. Achiziții făcute în vremea fostului primar al sectorului 1, verificate de DNA. Tudorache reacționează (foto: Facebook)

După ce s-a aflat că procurorii anticorupție au în vedere aspecte care ar viza activitatea fostului edil al sectorului 1, Dan Tudorache, social-democratul a ales să facă unele precizări.

În primul rând, e de precizat faptul că DNA-ul a comunicat următoarele aspecte în privința celor 38 de percheziții derulate joi.

Și anume: ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.”

Ce spune Tudorache

La rândul său, social-democratul Tudorache a ținut să ofere lămuriri pe acest subiect de interes pentru opinia publică. Și a confirmat că percheziția vine ca urmare a unei sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva sa, pe tema cumpărării de tablete pentru elevii din sectorul 1. Tudorache susține că a cooperat cu anchetatorii, în sensul că le-a pus la dispoziție ce i-a fost solicitat.

Iată mesajul integral transmis de Tudorache pe Facebook:

”Dragi prieteni,

Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară.

Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au “pupat inelul”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea.

Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate.
Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.

Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1.”

Pe 6 noiembrie, Clotilde Armand, actualul edil de la sectorul 1, anunța că a mers la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1, pentru a cere ”contractul de 76 milioane de lei pentru achiziția a 48.000 de tablete”.

author avatar
Andrei Coman
389 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce campanie electorala domnule,a inceput campania, prigoana,hartuirea,sa-i faci omului viata amara.Aceasta straina,la fel ca sii ceilalti straini,cocotati la varful Statului,fac o mica incalzire inainte de a pune in practica metodele ‘Dictaturii mele „.Ce va urma dupa fraudarea alegerilor,cand vor avea „Parlamentul meu ” si toate celelalte ” ale mele „. Pt. ca vorba lui Stalin,nu conteaza ce votezi,conteaza cine iese din urna.

  2. Mai rau ca pe vremea lui Stalin, Johannis doreste la fel ca si Tatucul Natiei jOHANNIS VREA PUTEREA ABSOLUTA.
    NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTAURA MAI CRANCENA CA AIA A LUI CEAUSESCU
    # NU MAI MANIFESTA ? ACUM GATA MUCLES

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger