AcasăJUSTIȚIEAbia acum, Gigi Becali a redevenit un om cu adevărat liber. Ce...

Abia acum, Gigi Becali a redevenit un om cu adevărat liber. Ce drepturi a redobândit patronul FCSB

gigi-becali

Gigi Becali şi-a dorit să reintre cu adevărat în societate, motiv pentru care a făcut o cerere către Instanţă de a fi reabilitat, în urma condamnărilor de care a avut parte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis vineri solicitarea depusă de omul de afaceri Gigi Becali de a fi reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce în anul 2015 a fost eliberat condiţionat din închisoare.

Iată ce a decis ICCJ în cazul lui Gigi Becali:

Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la:

  • pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători –
  • pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători –
  • pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea„, este decizia de vineri a instanței supreme, care, totuşi, nu este definitivă.

Omul de afaceri a făcut mai multe cereri de reabilitare, toate respinse până acum de către instanța supremă.

Reamintim, Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.

Este vorba de dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina. După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, Becali are mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice.

author avatar
Andrei Ștefan