AcasăJUSTIȚIEA recunoscut Traian Băsescu faptul că el e "Petrov"? Mutare suprinzătoare la...

A recunoscut Traian Băsescu faptul că el e „Petrov”? Mutare suprinzătoare la Curtea de Apel

A recunoscut Traian Băsescu faptul că el e "Petrov"? Mutare suprinzătoare la Curtea de Apel

Traian Băsescu a renunțat la judecata cererii de revizuire în dosarul în care a fost condamnat drept colaborator al fostei Securități, cu nume conspirativ Petrov, aflat pe rolul Curții de Apel București.

Pe 27 iulie, Băsescu a introdus la CAB o cerere de revizuire, prin care încerca să obţină anularea hotărârii prin care a fost declarat colaborator al Securităţii comuniste.

Instanţa a spus că Băsescu a colaborat cu Securitatea

Revizuirea este o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia, pe baza unor fapte, împrejurări sau probe descoperite după ce judecata a avut loc, se urmăreşte retractarea unei hotărâri judecătoreşti civile definitive sau irevocabile şi efectuarea unei noi judecăţi, informează Agerpres.

În luna martie, Instanţa supremă a decis definitiv că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Nume de cod: Petrov

Documentele depuse în instanţă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Se pare că Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care denunţa colegi de facultate și de serviciu pentru presupuse ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.

author avatar
Andrei Ștefan