AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisVopsim izoletele și ne facem flotilă de mini-submarine

Vopsim izoletele și ne facem flotilă de mini-submarine

1. Faptul că multilateral hazliul Bulai de la USR vorbește în numele libertății este o dovadă că ne aflăm sub dictatura unui partid care avea, la începutul războiului, 8%. Azi mai are un 5% pregnant. Bulai confundă cultura cu ecologeala și vrea să o recicleze ca pe pet-uri. Și tot Bulai luptă pentru cenzură în numele libertății. Dacă spui ceva de USR, dai în NATO și în UE, nu-i așa, Bulai? E mai rău ca pe vremea când te luai de PCR. „Dai în Partid, dai în mine,/ dai în fabrici și uzine!” Continuarea e „dai în școli, laboratoare,/ dai în câmpuri și ogoare,/ dai în clasa muncitoare,/ dai în Drulă și ne doare!”

2. Pe cine mai compătimim săptămâna asta? Pe Băsescu și pe Arșinel. Fără nicio ironie, Elena Udrea este singura băsistă de caracter. Intelectualii de învoială ai lui Băsescu ar trebui să se rușineze în fața ei și să-i pupe mâna ca pe timpuri. Eleno, Eleno, unde-s lichelele care-ți lingeau inelele? Dar, din devotament, spune și Udrea prostii. „Băsescu e o instituție. N-a stat la Cotroceni să mănânce semințe.” Când ai ce pune peste cuburile de gheață nu-ți mai trebuie semințe. Doamna Udrea e din Buzău, iar semințele și covrigii sunt tradiții buzoiene. Vorba aia, „de meserie – din Buzău.” Ajungând la Arșinel, deja ne certăm, fiindcă mă simt discriminat. Nu numai Generația Gadget consideră că Arșinel n-are umor. La glumele lui Arșinel nu râdea nici generația mea. Râdea doar generația lui, care zicea „dacă nu sunt pe scenă sau la televizor Jean Constantin, Nicu Constantin, Dem Rădulescu, merge și nechezolul Arșinel.”

3. De o lună urmăresc și voi urmări cu osârdie pagina de fb „Uniți pentru Ucraina”, ca să știu cum pot să ajut. Mi-a atras atenția anunțul „Refugiat, vopsitor-auto calificat, caută loc de muncă în București. Din păcate, nu știe română, dar e foarte cumsecade.” Nici eu nu știu ucraineană, dar mă spăl pe mâini înainte de masă. Nici Bulai n-are cultură, dar e șeful comisiei de resort din Parlament pentru că s-a fotografiat în ipostază voievodală, adică dezbrăcat pe cal. Am și soluția pentru a-l încadra în câmpul muncii pe domnul vopsitor cumsecade. Ministrul jolly-joker (la Sănătate încă n-a fost) Vasile Dâncu a promis că „vom avea producții de drone și de mini-submarine.” Cred că ar fi mai bine să reciclăm izoletele cumpărate la începutul pandemiei, ca să le vopsească omul acela cumsecade și să începem reabilitarea lacurilor Herăstrău și Cișmigiu cu flotila de izolete transformate în mini-submarine. Facem și piste pentru mini-submarine, ca să se simtă bine votanții doamnei Clotilde Armand.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.800 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger