AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisVasile Dîncu și competența

Vasile Dîncu și competența

1. Sunt tare curios ce surprize ne va mai face domnul Vasile Dîncu în această săptămână de patrioteală. Zilele trecute ne-a spus că merită să fie ministru al Armatei pentru că „am făcut serviciul militar și am editat o revistă”. Asta înseamnă că ministru al Sănătății ar putea să fie orice român, vaccinat sau nevaccinat, care a avut o părere despre vaccin. Domnul Vasile Dîncu este cel mai mare expert în vorbitul aproximativ și pe lângă subiect. Nu stiu ce note a avut elevul Dîncu la matematică, română sau fizică, dar sunt convins că ar fi fost mai bun decât profesorii dacă ar fi existat materia „Generalități”. Nea Vasile știe de toate și nimic, dar știe bine. Dar de ce nu m-a pus pe mine ministru al Armatei? Ce, eu n-am văzut „Războiul Stelelor”? Și după aia a fost „Imperiul contraatacă”. 

2. Noul ministru al Finanțelor a spus că „niciodată nu m-am considerat Harap-Alb”. Care Harap-Alb? Scris cu linioară sau fără? Basmul întreg sau rezumatul? Arătați-mi și mie cinci politicieni români  care pot să spună mai mult de trei personaje din Harap – Alb. Eu sunt convins că băieții din USR și din Aur, când zic Harap Alb, se gândesc la Alba ca Zăpada. Dinu Săraru a povestit în  „Jurnalul unui personaj controversat – rememorări provocate de Vartan Arachelian” că a reușit să pună în scenă, la Teatrul Mic,  „Maestrul și Margareta” datorită lui Nicu Ceaușescu. „Era prieten cu fiica lui Mizil, Donca, o fată foarte deșteaptă și cultivată, care îi dăduse cartea lui Bulgakov să o citească și o citise”. Vă rog eu frumos, întrebați-i pe useriști de „Maestrul și Margareta”! Dar trebuie să-i prindeți fară telefoane și alte gadgeturi în mâini, pentru că ei sunt generația Wikipedia, adică produsele degenerescentei maculare.

3. Laura Vicol este noua șefa a Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Doamna e avocat și normal că a fost înjurată de tefeloazele din presă, pentru că ziaricii contestă dreptul de a te apăra. N-o cunosc personal pe Laura Vicol, dar am și eu televizor și mai am și voie să scriu ce cred. Lasați să fie într-o funcție înaltă și o femeie frumoasă, fiindcă doamnele care arată bine nu sunt invidioase și nu consideră că reușitele altora sunt infracțiuni.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger