AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisValul patru a venit fiindcă ați făcut pipi în Mare

Valul patru a venit fiindcă ați făcut pipi în Mare

1. Zilele astea vom afla dacă Iohannis și Cîțu conduc România. Dacă USR revine la guvernare, înseamnă că nu conduc ei România. Bacteria politică apărută după Colectiv este ambasadoarea capitalului străin în România. Iohannis și Cîțu urăsc USR PLUS mai mult decât useriștii deghizați Ciolacu, Dâncu și Grindeanu. Domnule președinte, domnule premier, dumneavoastră aveți și putere sau aveți numai funcții?

2. Va fi săptămâna USR PLUS. Partidul Generației Gadget are și Congres, și posibilitatea de a se întoarce în Guvern. Barna a spus despre Cioloș că „e om al Sistemului.” Cioloș a replicat : „în 2016 l-am pus pe Barna secretar de stat. Asta înseamnă că a făcut pactul cu Sistemul.” Nu pot să-i contrazic, cred că amândoi au dreptate, dar nici nu-i pot ierta pe panaramezii care i-au jignit pe cei care au spus și au scris aceste lucruri încă din noiembrie 2015. Ca să fiu corect, Barna a fost mai amuzant, iar Cioloș l-a pus frumos la punct, chiar dacă și-a recunoscut apartenența. Ce ați descoperit dumneavoastră, domnule Barna! Dacă Barna și Cioloș erau două fete la o casă de întâlniri, dialogul s-ar fi purtat altfel. Barna: „lasă-mă, că sunt virgină!” Cioloș: „de când ești virgină?”

3. Deja știți că sunt locuri unde Covidul se ia și locuri unde nu se ia. La Congresele partidelor (PNL și urmează cel al USR PLUS) și la Untold nu se molipsește nimeni. Boala se transmite doar pe Litoral și la școală. Școala a început de mai mult de 14 zile, Litoralul s-a golit după 25 august, dar tot noi suntem vinovați. Ar fi frumos să fim întrebați „de ce ați adus, mă, valul patru? De ce ați făcut pipi în Mare?”

4. România va avea, pentru prima dată, o femeie pe o bancnotă. Ecaterina Teodoroiu pe bancnota de 20 de lei. Normal că n-a fost aleasă Regina Maria sau Ana Aslan. E lumea Gretei Thunberg, nu contează singura noastră femeie de Stat, femeile de știință sau de artă, contează eroinele. Regina Maria a făcut-o sublocotenent pe Ecaterina Teodoroiu. Dar nouă nu ne-a plăcut Regina. Ne-a plăcut viteaza căreia îi stătea bine sublocotenent. Ultimele cuvinte ale Ecaterinei Teodoroiu au fost „înainte, băieți!” Era lupta pe front deschis. Dacă ar fi asediat un castel, ar fi strigat „înăuntru, băieți!”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger