AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisVaccinul era bun. România, Ungaria și Polonia sunt rele

Vaccinul era bun. România, Ungaria și Polonia sunt rele

„Vă rog” și „vă mulțumesc” au dispărut din vocabularul de azi – analfabeților digitalizați li se pare că „vă rog” și „vă mulțumesc” sunt formule de umilință, nicidecum de politețe – dar eu vă rog să țineți minte trei substantive proprii. Kovesi, Ursula, Big Pharma. Instituția europeană condusă de doamna Kovesi anchetează, în cazul vaccinurilor anti-covid, Big Pharma și pe Ursula. Cred că vor fi găsiți și vinovații. Alte trei substantive proprii, devenite substantive comune în U.E. Acestea sunt România, Ungaria și Polonia, care au cumpărat (așa au vrut ele, desigur) mai multe vaccinuri decât era necesar și acum refuză să le plătească. România, Ungaria și Polonia, să vă fie rușine! De ce n-ați făcut vaccinarea obligatorie?

Prima vaccinare obligatorie au făcut-o comuniștii ăia vechi. Trotinetarii parțial eclozați și neomarxiști mai au de învățat. „Prin metode polițienești erau depistați și internați cei cu TBC sau boli venerice, vaccinați copiii și supravegheați nou-născuții, iar cheltuielile pentru sănătate au avut o pondere redusă din PIB-ul României pe toată durata regimului (4,1% în 1950, respectiv 3,6% în 1989). A scăzut însă mai mult decât semnificativ mortalitatea infantilă, iar speranța de viață – care, în 1930, a fost în România de 41,2 ani la bărbați, respectiv 41,6 ani la femei – în 1960 se situa la 63,6 ani la bărbați, respectiv 67,1 ani la femei.” Am citat din cartea „Prințesele Roșii – Femei și bărbați, părinți și copii în ideologia și cotidianul comunist”, de Lavinia Betea.

În primul rând, vaccinurile alea erau testate. Nu se mergea pe propaganda gen „Vaccinați-vă, oameni buni!” și „Science will win”. Nu știu dacă odangiii comuniști au cântat vaccinarea, dar dacă au făcut-o, sunt sigur că poeții au fost mai talentați decât Dan Barna, autorul capodoperei „vaccinarea nu se scrie/ pe o foaie de hârtie,/ ci pe-o inimă curată,/ s-ajungă la sănătate.” Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă însăilarea asta ar fi aparținut Vioricăi Dăncilă? O măcelăreau canibalii trotinetiști din partidul Fred și Barna. Domnul Dan Barna e mai incult decât un ștergar dintr-o bucătărie de chirpici – „bărbățelului să-i faci/ pască, drob și cozonaci” – dar a fost câștigător al alegerilor din Noua Zeelandă.

În al doilea rând, mai dați-i încolo și pe comuniștii ăia vechi! Nu vaccinul era problema, ci vaccinarea. Ne vaccinau la școală, pe toți 35 din clasă, cu aceeași seringă. Totul depindea de dispoziția asistentei medicale. Dacă era în formă bună, o mai fierbea după ce înțepa șapte-opt bucăți.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Jurnalist
2.020 afisari

9 COMENTARII

 1. unul dintre propagandistii platiti sa promoveze vaccinarea ,Bogdan Chireac spunea obsesiv , ironic credea el , ce dle occidentalii care se vaccineaza sint prosti si romanii care nu vor sint destepti ? nu il suspectez de prostie doar de slugarnicie si lacomie . el confunda faptul ca occidentul are de toate , autostrazi , tehnica etc adica desteptaciunea lor , cu naivitatea .vestul si Israelul nu au fost mintiti zilnic cum sintem noi si asta a fost motivul pentru care s-au imbulzit sa se vaccineze si asta a fost norocul nostru, ca romanul face exact pe dos cum ii spun ”autoritatile ”. apoi cine a mai trecut putin prin viata stie ca un lucru bun nu iti este bagat pe gat , unul rau poate .

  • Bogdan Chiriac ,pupincuristul șef de la Romania TV.,căzut în limbă după occidentali și după Joe Biden,dumnezeii la care se închină zilnic ,In fond ,nu este decât o bășică umflata cu biogaz . Atât !

 2. „În primul rând, vaccinurile alea erau testate.”

  -daca e obligatoriu nu mai conteaza „testarea”
  dl. boanchis are „scapari ideologice”,
  reflexe comuniste.
  greu de spus daca vaxxinu a fost obligatoriu
  inclinam sa spunem ca NU,
  ca a fost doar un test liber asumat
  sub momire si terroare,
  metoda chinezeasca parshiva.

  -au fost mastile obligatorii?
  -sa spunem ca fiecare am zadarnicit
  dupa cum am putut,
  a fost doar o proba practica a limitelor negationismului nostru.

 3. „Ne vaccinau la școală, pe toți 35 din clasă, cu aceeași seringă. ”

  -nimeni nu a tzipat ca v