AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisVaccinarea sau oamenii de la distribuție sunt mai importanți decât cei de...

Vaccinarea sau oamenii de la distribuție sunt mai importanți decât cei de la cercetare

1. Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Arșinel, dar e obligatoriu să spunem că-i un mare actor? Chiar și o durere dentară e mai amuzantă decât Arșinel. Arșinel e mare actor așa cum sunt candizii agresivi din DDB sponsori pentru Dinamo. În 2010, când a murit Jean Constantin, Arșinel a zis că „deși n-a avut studii superioare, Jean a fost un mare actor.” Câtă meschinărie! Arșinel a acumulat funcții (secretar de partid, director de teatru), e milionar, dar la decontul final nu va avea ce avea nea Jean. Talent. Și posteritate bogată. „Nu te vom uita, Patraulea!”, așa au scris niște oameni simpli pe burtiera unei televizii, în luna mai 2010, când a murit Jean Constantin. Da, nu-l vom uita pe Jean Constantin din „B.D”, din „Toate pânzele sus!” și (ăia care l-au văzut) de la Teatrul Fantasio din Constanța, unde strălucea alături de Fritz Braun și Gelu Manolache. Nea Jean mort e mai viu decât toți comicăroșii români în viață. Trebuie să precizez că nu l-am votat pe Nicușor Dan, care i-a luat nu știu ce privilegiu lui Arșinel. Cum să votez eu un userist? Fost sau actual userist, nu contează. Parțial eclozații din USR au nenorocit România. Dar aici e vorba despre altceva. Despre un artist (Jean Constantin) pe care l-a ponegrit un ambițios fără talent (Arșinel). Jean Constantin a fost Marea Neagră zâmbind, într-o perpetuă și efervescentă duminică de august. Nea Jean era Radio Vacanța („Ici Radio Vacances”, „This is Radio Holidays”, „Hier spricht Der Ferienfunk”) pe care o port în suflet și în iarna calendaristică, și în gerul vieții.

2. Dacă ești în foame și forțezi o combinație, nu-ti iese. Dacă ai ghinion (și nu ești userist, adică n-ai imunitate), combinația ratată te bagă și la pușcărie. Când știința se grăbește, când știința devine politică și afacere, când corporațiile sunt mai puternice decât guvernele, când oamenii de la vânzări sunt mai importanți decât oamenii din cercetare – atunci apar înfrângeri cum e vaccinarea. Faci formă mai ușoară de Covid, dar…Of, dar! Dacă scriu cuvântul „infarct”, vor sări pe mine idioții care văd conspirații în adevăr. Eu m-am vaccinat de două ori și cred că am greșit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și sper să mai am de multe ori șansa de a recunoaște că am greșit. Doar oamenii deștepți au îndoieli. Prostoboii dau lecții. Și votează USR, normal.

3. Pandemia a făcut ce a făcut și prohibiția în America. A produs o economie paralelă imposibil de oprit. Dar noua lume interlopă e mai periculoasă, pentru că nu trage cu pistolul pe o stradă sau două. Are studii universitare și traversează oceanele cu un click pe mizeria net. După ce s-a terminat contrabanda cu alcool, gangsterii din America s-au reprofilat – cazinouri, taxe de protecție și, mai ales, droguri. Elitele albe din timpul pandemiei o vor da pe ecologeală.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.905 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger