AcasăEditorialRazvan Ioan Boanchis"Vacanța Mare" nu v-a deranjat când era la PROTV

„Vacanța Mare” nu v-a deranjat când era la PROTV

1. „Soluția economică de vară: banda Vacanța Mare”. Așa am titrat eu, dar am titrat la timp, pe 3 august 2010. Când era la PROTV, „Vacanța Mare” a fost apreciată. Sau măcar n-a fost spurcată de către cei care o înjură de vreo trei zile. Ei n-au treabă cu „Vacanța Mare”. Ei s-au supărat fiindcă a fost perpelit puțin Iohannis. Nu comentez calitatea glumelor, nu m-am uitat la televizor în noaptea de Revelion. Dar știu că și Ceaușescu întreba – e drept, foarte rar, fiindcă nu avea umor – „ce glume s-au mai scos despre mine?” Am înțeles că Revelionul TVR ar fi costat 140.000 de euro. Erau două variante mai bune. Ambele gratis. Una de nota 9, care se rezolva cu un singur angajat care trebuia să bage casete din anii ’70 – ’80. Și una de nota 10, cu umor involuntar înregistrat la ședințele PLUSR, unde Generația Gadget ne învață să trăim în grupuri, nu în cupluri, iar domnul Bulai ne îndemna „să îl votăm pe Dan Barna, fiindcă ne va lăsa cu bicicletele la Cotroceni.” E o pradă Televiziunea bugetofagă, nu-i așa, copii? 

2. Constanța, sâmbătă, 2 ianuarie, după prânz. Carantina se terminase cu o seară înainte, iar constănțenii au descoperit ce nu prea prețuiesc nici vara: stațiunea Mamaia. Nici în plin sezon, în cele trei, patru duminici de la sfârșitul lui iulie și până de Sfânta Maria, nu vezi atâtea mașini câte am văzut sâmbătă. S-a făcut și ceva absolut spectaculos. În nordul stațiunii, plaja s-a lungit, folosindu-se nisip excavat din Mare, cu 150 de metri și s-a înălțat cu un metru și jumătate. Eu aș fi fost mulțumit și cu 100 de metri, iar ceilalți 50 să fie făcuți la Olimp. Și tot la Constanța, pe 31 decembrie după-amiază, a mai avut loc un fenomen interesant. Băieții care își mărturisesc traseul inițiatic – „tza, tza, tza, căpriță, tza, te-am adus din Africa! – au reușit performanța de a depăși, în sonoritate, petardele. Iar pe data de 2 seara, în zona peninsulară (cafenele, baruri) era atâta lume, încât s-ar fi îmbolnăvit și vaccinul.

3. Eu mă vaccinez, dacă o vrea cineva să mă vaccineze. După cum ne mișcăm, am impresia că vaccinarea, în România, poate să dureze șapte ani. Acel vaccin se face în braț, dar el acționează în cap. Te ajută să redevii normal. Nu îi mai băgați în seamă pe panaramezii care caută trompa lui Eustachio în manualul de geografie, dar furajează păreri despre vaccin. Când un medic spune că n-are încredere în vaccin, eu îl ascult. Nu înseamnă că și urmez sfaturile lui. Dar prefer să îi cred pe medicii care susțin că acest vaccin e cea mai mare descoperire de la penicilină încoace. Poate că ei exagerează, dar și situația e pe măsură.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger