AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUseriștii ar fi în stare să înlocuiască epava de la Constinești cu...

Useriștii ar fi în stare să înlocuiască epava de la Constinești cu o izoletă

O ziaricioaică montată la un microfon a zis că „apa Mării e contaminată și are alge”. Navetista în misiune de distrugere pe Litoral e o victimă a cremelor de soare, care nu se pot lua ca pastilele, pentru a avea efect și sub frunte, sub tâmple, sub coafură. Dacă apa are alge înseamnă că acolo e viață și, logic, nu e contaminată. Genul ăsta de propagandă a fost mai dăunător Litoralului decât hotelierii care stau cu jumătate din camere goale și nu lasă la preț. Propagandă useristă, așa se numește manevra de mai sus. Useriștii ar fi în stare să înlocuiască epava de la Costinești cu o izoletă. 

Nimeni nu lucrează constructiv pentru Litoral. S-au înecat oameni și se vor mai îneca (Cioloș ar scrie „înneca”) până la sfârșitul sezonului pentru că n-am știut să explicăm o chestie simplă. Cei care nu știu să înoate sau au puterea de a recunoaște că înoată (Cioloș a scris „înnoată”) prost nu se îneacă. Se îneacă doar panaramezii trufași care latră – am văzut eu unul la televizor – „dom’le, io am făcut sport de performanță 15 ani!” Camelia Potec a zis „eu intru în Mare cu colacul.” Dar mulți au uitat că Potec a fost campioană olimpică. Cred că ar trebui rugat David Popovici – pe care acum îl știe tot poporul, dar îl va uita ca pe Patzaichin și Iolanda Balaș – să transmită aceeași idee. Ar fi excelent și pentru comerț. Să vedeți ce colaci (sau colace?) domnești și-ar lua românii. S-ar reactiva, în versiune nautică, expresia populară „a trecut baba cu colacii și vergeturile prin valuri”.

Câteva cuvinte și despre domnul primar Chițac. Dacă aveam drept de vot la Constanța, îl alegeam și eu. N-am votat niciodată PSD și nu voi vota niciodată USR, așa că mergeam pe mâna lui Chițac. Dar contraamiralul se dovedește contraproductiv în administrația locală, era senator și a fost trimis de la centru să candideze. Constanța are un excedent de câteva sute de milioane de euro pe care Chițac nu-i folosește. Poate că îi e teamă de organe sau poate că banii trebuie să ajungă la București pentru campaniile electorale. Spre deosebire de Mazăre, care o știa numai pe-aia cu luatul, Chițac nu știe nici cu luatul, nici cu datul. Dacă știa și cu datul, Mazăre era acum liniștit în Madagascar. Dar posedă și o calitate. N-a „vărsat pe nimeni” – cum se zice. E șmecher din școala veche.

Chițac are stilul unui primar al Constanței din anii ’90. Îl cheamă Corneliu Neagoe, a câștigat pe listele PNȚcd (partidul meu de suflet). Medic pediatru cunoscut,  Domnul Neagoe îi consultă în biroul de primar pe copiii angajaților. Un om inimos, dar pentru oraș – zero. A intrat în primărie fumând Carpați fără filtru și a ieșit tot fumând Carpați fără filtru, în condițiile în care niciun constănțean nu cobora sub Assos. O să vă scandalizez, dar eu nu aș fi avut încredere într-un medic care fumează Carpați fără filtru. La București fumau Kent și asistentele.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.310 afisari

10 COMENTARII

  1. ne-a reamintit wiki:
    Anul nașterii: 19 februarie 1982 (vârsta 40 de ani), Brăila
    Înălțime: 1,78 m
    Părinți: Grigore Potec
    Greutate: 65 kg
    Sport: natație (stil liber)
    -e userista??????

  2. si cu 2% ii baga securitatea in parlament si la guvernare , psd si pnl sint copii la distrus pe langa copii securistilor . pentru asa minune de partid coldea este rasplatit se spune cu un post la clocit si numarat milioanele prin australia , cimitirul securistilor , si grecea a clocit acolo.

  3. De ce o fi PNTCD partid de suflet, numai Boanchis stie. Au facut prāpād, si astia, când Au prins ciolanul (CDR).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger