AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUrșii strâng gunoiul lăsat de turiști

Urșii strâng gunoiul lăsat de turiști

   1. La sfârșitul săptămânii trecute am văzut la Digi o dezbatere despre soarta ziaricilor ipocriți. Era în studio și domnul C.T. Popescu. Ozenistul cu gecuță de fochist vorbea cu un bărbos de teapa lui, care spunea „io, ca și jurnalist de televiziune…” Conjuncția „și” e parazitară acolo, dar nu era mai parazitară decât Chelileo Chelilei Popescu. A fost o discuție de Ada Kaleh, dar cu principii, despre aceleași deontologeli care erau obosite și în urmă cu 20 de ani. Comuniștii au scufundat Ada Kaleh, acolo distrugerea pitorescului a avut niște scopuri (industriale, comerciale) atinse. Popescu și prietenii lui au falimentat o parte dintre ziare și le-au înlocuit cu netul neted, iar cititorii i-au înlocuit pe netoți cu Netflixul.

2. Citez de pe pagina USR: „Primarii USR PLUS construiesc orașe prietenoase pentru bicicliști!” Oooo, încântător! Și a fost doar titlul. Eu aș fi scris „Ciclocros și Cioloșcros”. Mi-a atras atenția și fraza care definește această alianță. „Primarii USR PLUS vor comunități  incluzive, în care toți participanții la trafic să se bucure de aceleași drepturi”. Exaaaaact! Toate drepturile și nicio obligație. Bicicliștii dau vreun examen? Bicicliștii și trotinetiștii răspund în fața legii când merg pe contrasens? N-am terminat. „Primarii USR PLUS sprijină comunitatea bicicliștilor și lucrează la proiecte prin care circulația cu bicicletele chiar să devină o alternativă sigură la mașini și mijloace de transport în comun”. Tot eu să vă ajut! Dacă tot n-ați construit nimic, măcar dărâmați blocurile, ca să aveți loc să vă scărpinați cu bicicletele!

3. Epustuflanta contrucție USR PLUS merge pe schema „io, când am zis că iau, am luat! Io, când am zis că dau, am zis!”

4. Covidul s-a suprapus perfect cu tot ce trăim după Colectiv. Dar nenorocirea e mai veche. Trebuie să ne întoarcem la Dragnea și chiar la Ponta și Băsescu. În ce țară din lume se mai difuzează, la televizii, reclame făcute unor farmacii? Nu unor medicamente, așa ceva există peste tot în lume. E vorba despre reclamă pentru farmacii.

5. Eco-anarhiștii au scos-o și pe asta: „urșii din stațiunile montane strâng gunoiul lăsat de turiști”. Atunci să vină și în Sectorul 1, unde avem o turistă care ceartă gazdele.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.461 afisari

2 COMENTARII

  1. Chelileo Chelilei si Ciclocros – Cioloşcros ne-au facut sa ne tinem cu mîinile de abdomenul burții. :))) Ciclocros – Cioloşcros sînt nemaipomenite pentru dicție, merg alternate, te apucă pandaliile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger