AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUntold Dubai și Vasile Roaită

Untold Dubai și Vasile Roaită

1. Untold Dubai a fost un festival unde s-au certat românii de 50 plus. Domnilor, nu mă interesează cine avea dreptate, dar știu că vârsta v-ar fi îndreptățit să fiți la „Floarea din Grădină”! Sau la Festivalul Castanelor, cu păstrămioara sensibilă Fuego pe scenă. Acum pe bune, discoteca Why Not s-a închis încă din secolul trecut, iar patronul Bassam a fost terciuit cu suriul în 1996. Dacă tot ați întinerit, vă rugăm să mergeți de 1 Mai la Costinești. La festivalul Beach Please, unde ești bătrân dacă ai împlinit 18 ani. Acolo e de voi, să vă smardoiți! Să vedeți cum se dansează Moshing sau Mosh Pit (le confund și nu regret) la Beach Please! 40 sau 50 de adolescenți încep să se împingă și să se lovească, se sparg dinții și ceasurile, curge borșul, pârâie oasele, federația de rugby ar putea să scoată de acolo o grămadă cu care să batem Noua Zeelandă.

2. Inevitabila Clotilde Armand a cerut ca o stradă de lângă Ambasada Rusiei să se numească Navalnîi. Și întreg partidul trotinetist e mândru de ideea ei. În urmă cu aproape trei ani, tot madam Clotilde a propus ca strada pe care se află ambasada Bielorusiei să devină strada Roman Protasievici. Pe 30.05.2021 am scris, în „Național”, că un prieten mi-a trimis „articolul 5 din Hotărârea 31 CGPMB privind atribuirea sau schimbarea denumirilor de străzi.” La punctul 1.b) scrie că „numele de persoane se vor putea atribui la cel puțin trei ani de la încetarea din viață a acestora.” Să vedem și punctul 1.a) „Denumirile cu caracter artistic, istoric, geografic, militar, politic vor fi de preferință legate de istoricul orașului București sau al țării.”

3. Dar ce treabă are Clotilde cu hotărârile CGPMB? Useriștii sunt impenitenți. Clotilde, ai auzit de Piața Jianu – Eminescu – Hitler – Stalin – Aviatorilor? Azi e Piața Charles de Gaulle. Clotilde, ai auzit de Marian Munteanu? Dacă i s-ar fi întâmplat ceva ireparabil în iunie 1990, cred că Piața Universității s-ar fi numit Piața Marian Munteanu. Din fericire, Marian Munteanu a supraviețuit și am înțeles toți ce ciocârlie politică își făcuse cuib în barba insurgentului. Clotilde, ai auzit de Vasile Roaită? A fost considerat erou comunist, însă era sifon al Siguranței. Sute de străzi au purtat numele Vasile Roaită. Chiar și stațiunea Eforie Sud s-a numit Vasile Roaită. Clotilde, ai auzit de refrenul „urcă-te pe trotinetă și lasă-ne!”? Dacă n-ai trotinetă, urcă-te pe o măturică! Dacă n-ai combustibil, arde niște gunoi! Dacă miroase înseamnă că e eco.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
3.514 afisari

4 COMENTARII

  1. O stradă ar trebui să fie numită Primăria sectorului 1. Căci îndeplinește condițiile din acea hotărâre: a murit de mai mult de trei ani și, pe undeva, are legătură cu Bucureștiul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger