AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUnii să-și "asume" Crevedia, alții să-și "asume" drogangiii

Unii să-și „asume” Crevedia, alții să-și „asume” drogangiii

1. „E un tip asumat” sau „cutare și-a asumat.” Am citat din limba corporateză, din clișeistica vorbită la multinaționale și pe centurile de socializare. Atunci, fiecare pe partea lui cu „asumarea”! PSD să-și „asume” GPL Crevedia, iar cotețul progresist să-și „asume” drogangiii pe trotinete. Statul Român e iresponsabil, dar nu îl poate acuza pacostea globalistă care militează pentru legalizarea drogurilor.

2. Un fraier „asumat” semnează aceste rânduri. Știți de câte ori mi-am promis că nu mă mai urc în vreun taxi cu GPL? De vreo 35 de ori. Și m-am urcat de 70, pe principiul „hai că n-o să se întâmple nimic de aici până unde merg io, câțiva kilometri!” Și mai fac o greșeală, dar de asta nu-mi pasă și nu mi-o „asum”. Nu arunc gunoiul pe căprării, cum ar vrea parțial eclozații. Hârtiile ajung unde trebuie să fie plasticul și invers. Culmea e că nu mă încearcă niciun regret. Gretardata Thunberg și firmele de salubrizare ar face bine să muncească și ele pentru bani, fiindcă iau prea mulți și degeaba.

3. Același Stat Român a înțeles tot după tragedia de la Crevedia. GPL Midia Năvodari va fi scos la licitație și e posibil să câștige un domn din Siria. Pentru cine? Pentru el, e clar. Că doar nu pentru ruși sau americani.

4. Geme netul de glume cu „Vlad Voiculescu – ministru al Sănătății”. Crevedia n-are potențialul Co-Co (Colectiv – Covid), că altfel ni-l impuneau. E și deștept, a zis „panaceu universal” și „pacienți transplantați.” „Panaceu universal” sună ca „avansați înainte!”, „a colabora împreună”, „notorietate publică” sau „migrenă la cap”. Domnul Vlad Voiculescu are nivelul cultural al unei gospodine care s-a uitat la telenovele și crede că a învățat spaniola. Dar el a condus spitalele. Vlăduț, dacă te întreb unde-i trompa lui Eustachio, o cauți în manualul de geografie!

5. În 1989, Constanța era pe locul doi al orașelor noastre, ca populație și, cred, ca dezvoltare economică, pentru că Portul duduia. Aveam 343 de vapoare plus 24 de pescadoare, zona de pescuit în Mauritania, peste 15.000 de angajați în porturile Constanța, Agigea, Mangalia, Tulcea. Azi, Constanța e pe locul opt, ca dezvoltare, în topul orașelor din România. Pe locul întâi, Cluj. În condițiile astea, de ce nu se duc ucrainenii să-și cumpere case la Cluj? Distinșii musafiri (care nu dau semne că s-ar plictisi de gazde) au bani, i-au câștigat cinstit, Ucraina nici n-are nevoie de DNA, pentru că acolo n-a făcut nimeni spălare de bani sau evaziune fiscală.

3.161 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri