AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUn politician adevărat are forța să spună NU în străinătate

Un politician adevărat are forța să spună NU în străinătate

1. Regina Maria, citată și de Alice Voinescu, vorbea și scria despre „snobismul regilor”. Ce frumos era când strigam pe străzi, în 1990, „Monarhia salvează România!” De atunci parcă au trecut 30 și ceva de ani, dar parcă s-au dus 300. Lumea nu s-a schimbat. Lumea e alta. Noblețea și asfixia sunt partenere egale pe „coroana cât un pepene” (expresia nu-mi aparține) a Regelui Charles. Și e mare păcat, pentru că lentul Regele Charles e apropiat de România. Ce n-au reușit toți detractorii Regalității au reușit prințișorul de pub Harry și Radu Duda. Ce n-au reușit toți pictorii, care l-au înfățișat pe Ceaușescu printre voievozi, au reușit globaliștii – poza (veche de 50 și ceva de ani) cu Regina Angliei și Ceaușescu în caleașcă pare un tablou de câteva secole. Pentru Monarhie, timpul n-are valoare. În lumea de acum, viteza e singura valoare. Scriu despre Monarhie ca despre liceu. Ceva minunat care nu se poate întoarce. 

2. C. T. Popescu s-a supărat și pe un lanț de magazine alimentare rusești – Beriozka. Și cere să fie închise prăvăliile astea. Exact ca în Germania și Austria, în anii ’30. Ce vină au comercianții ăia? Mai mult de jumătate din marfă e din Republicile Moldova, Estonia, Lituania, Letonia. În cinstea ozenistului cu gecuță de fochist o să mă duc la Beriozka să-mi iau o salată Șuba – pește afumat cu sfeclă roșie. Eu îmi iau Șuba din Piața Amzei, ca să-mi treacă greața când văd pe cine au votat unii bucureșteni să conducă instituția de vizavi.

3. De câte ori vei spune adevărul va apărea câte un mancurtizat să te facă putinist. Globaliștii se iau unii după alții ca în Brazilia, în timpul carnavalului de la Rio, dar acolo nu se încrâncenează nimeni, iar genul muzical nu e unul de bestializare. La Rio nu-i carnaval doar pe străzi. Vânzătoarele din magazine dansează când te servesc, dansează în fente, dansează de zici că sunt colege în atac cu Pele și Ronaldo Dințosu’.

4. Aflu cu întârziere că între primele 100 de orașe sigure ale lumii  se află și cinci din România: Cluj, Timișoara, Brașov, București, Iași. O explicație ar fi că aici mai acționează doar tâlharii juniori. După majorat pleacă la muncă în străinătate, ceea ce e foarte bine. Acum înțelegeți unde a ajuns lumea, dacă București e oraș sigur? La cât de servili sunt conducătorii, mă mir că ne mai recunoaște ONU. Paradoxul e că Opoziția (USR) e mai slugarnică decât Puterea. Pentru mine, un mare politician este unul care are forța să spună NU peste hotare.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.783 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger