AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisUEFA - un dop cu zgardă

UEFA – un dop cu zgardă

1. Suntem supuși celor mai crunte forme de cenzură de după 1989 încoace. Trei texte din cinci în care târnuiesc PSD și PNL îmi sunt distribuite pe celebra motorișcă de distribuire rebotezată de Marian Vanghelie. Dar aceeași motorișcă nu preia niciun text despre trotinetarii care vor să fumeze zarzavat în cadru legal și au votat o înjghebare politică de 7%. Trebuie organizat urgent un referendum pentru interzicerea trotinetelor și sporirea pedepselor pentru drogangii. Vom lua lejer 90%, iar analfabeții digitalizați ne vor scoate cu 65%. E bine și așa.

2. Cazul Halep e simplu. Au lovit în fata asta din Balcani pentru că n-au putut să-l doboare pe Djokovic. Daaaa, știu, asta e Teoria Conspirației! Prostoboii fără argumente folosesc lozinci ca „Teoria Conspirației” și „Toți pentru Justiție”. Acum sunt toți pentru Monica Macovei, o justițiară care și-a schimbat declarația, fiindcă așa fac corecții. De câteva luni nu am mai povestit care-i lucrarea cu „Teoria Conspirației.” E cazul. „Teoria Conspirației există pentru că există oameni care conspiră.” (Malcolm Bradbury, „A History Man”).

3. Echipa națională a României a jucat cu un sat din Iugoslavia, iar suporterii n-au avut voie să-și spună părerea. În acel sat din Iugoslavia, imnul României a fost huiduit. Asta-i tot. Nu e voie să susții Serbia, dar trebuie să susții Ucraina. Eu vreau să susțin Austria, o țară deloc parșivă. „Ce băiat bun ești, croatule, ce băiat bun ești, cehule!”, așa spune austriacul când e ochi în ochi cu cehul și croatul. Când cehul sau croatul întoarce capul, austriacul o laudă, printre dinți, pe mama lui. Austriecii s-au folosit de agresivitatea ungurilor, iar ungurii s-au prins și în momentul ăsta își urăsc vecinii. Iar nemții i-au desconsiderat mereu pe austrieci. Așa că eu vreau să-i salvez pe austrieci de singurătatea trufiei. Să nu ne primiți în Schengen! Nici nu sunteți xenofobi!

4. V-am povestit, zilele trecute, că în timpul meciului cu Israel am rupt vreo zece dopuri cu zgardă – prostiile alea atașate, mai nou, peturilor. O mare invenție, fără îndoială. N-a fost frumos ce am făcut. Regret. La meciul cu Kosovo m-am specializat. Am folosit o foarfecă. Vaaaaai, și trebuia să reciclez dopurile cu zgardă și chiar o să le reciclez când voi cunoaște un ecologist român care să nu fie escroc! Până acum n-am avut plăcerea asta.

5. UEFA – un dop cu zgardă.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.