AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisTrotinetiștii îi spun ecologie. Noi îi spuneam muncă patriotică

Trotinetiștii îi spun ecologie. Noi îi spuneam muncă patriotică

   1. Știre la Antena 3. „Iohannis, somat public să vină în Parlament cu planul în caz de război.” Care plan? Sasul elocvent ca un Trabant e un strateg al hibernării lucrative și un schior în capitala care n-are autostrăzi să-i ducă pe bucureșteni la săniuș. Muntele e aproape, în zilele senine se văd Bucegii de pe clădirile înalte din nordul orașului. Și dacă e aproape – ce? Plan de război, auziți, plan de război la jucătorul de golf care a acceptat, de dragul puterii, mezalianța cu trotinetiștii!

2. Nu-i mai înjurați pe trotinetiștii parțial eclozați din Generația Gadget pentru că mâzgălesc pe centurile de socializare despre războiul cu rușii! E mai bine să latre despre război decât să ne explice că ar fi bine să ne vaccinăm copiii. Și trotinetiștii sunt ai noștri. Nu mai știu care om deștept a spus că a învățat cel mai mult de la proști. Un prost se crește greu și, dacă îi ratezi multilaterala edificare arierată, trebuie să o iei de la capăt cu munca. Useriștii sunt anticorpii ideali.

3. Mă număr printre „antivacciniștii de doza a treia”. Primele două doze le-am făcut de frică și din egoism. Venea vara, voiam să plec pe Litoral și în străinătate. Și mă săturasem să bag în mine vitaminele C, D și pastile cu zinc. Nu m-a convins campania de vaccinare. Am vrut eu să mă vaccinez. Cât despre campania de vaccinare – o rușine! A fost dată pe manichiurile analfabeților digitalizați. Această digitalizare este o cooperativizare a agriculturii făcută la fel de ticălos, dar mai prost. Sărăntocii bolșevici din anii ’50  îi întrebau pe „chiabur” și pe „țăranul mijlocaș” dacă ar vrea să intre în gospodăria agricolă colectivă. Dacă țăranul nu voia, îi mai lăsau un răgaz. Îl întrebau și anul următor. Dacă tot nu semna, copilul de „chiabur” putea să dea la facultate doar la Rusă și la Agronomie. După încă un an, nu mai putea să dea nici măcar la astea două. Și pe urmă, dacă omul serios, cu hectare de pământ în proprietate și animale în ogradă, o tot ținea într-un refuz, ajungea la pușcărie. Parțial eclozații sunt mai puțin răbdători. Ne-au luat din prima: să plătim impozitele online și să dispară tranzacțiile bancare cu cash. De ce? Eu vreau cash și la ghișeu. Orice tranzacție prin bancă înseamnă control comunist. Chestia asta e valabilă, logic, și pentru atât de elogiatele bănci din Austria, care își încalcă tradiția. Ce a adus Imperiul în Transilvania? Gardul înalt, foarte înalt, gardul de piatră de două ori mai înalt decât casa. Unde-i gardul înalt?

4. Să vă pregătiți, fiindcă peste vreo trei săptămâni vom scăpa de Omicron și va începe vrăjeala cu ecologeala! Ce ecologeală? Noi îi spuneam muncă patriotică. Strângeam hârtiile din parcuri și nu erau oengeuri care să umfle bani pentru voluntariat. Munca patriotică nu era patriotică, ne ducea școala cu japca, iar voluntariatul e o corupție pe care o încurajează Statul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.038 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger