AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisTrotinetismul e mai bestial decât ceaușismul târziu

Trotinetismul e mai bestial decât ceaușismul târziu

   1. Toată lumea îl atacă pe Iohannis pentru că joacă golf. Dar golf adevărat, desfășurat pe latifundii. Nu-i grav că sasul elocvent ca un Trabant joacă golf. E grav că noi, fraierii, nu mai putem să jucam minigolf. Pe vremea lui Ceaușescu, jucam minigolf la Mamaia și Olimp. Erau 18 probe, 18 destinații unde trebuia să introduci mingea aia mică și grea. Dacă nu nimereai din 7 lovituri, ți se treceau 8 puncte. Câștiga acela care făcea cele mai puține puncte. Sub 75 de puncte erai bunicel. Sub 50 erai tare. Cel mai mult îmi placea proba în care trebuia să „urci” mingea pe o rampă și de acolo să sară într-o plasă. Nu mai sunt terenuri de golf în stațiuni de vreo 20 de ani.

2. Cătălin Tolontan: „Judecătoarea care a pedepsit „Libertatea” la cererea primarului Băluță a motivat cu legislația audiovizuală, care nu se aplică presei scrise”. Înduioșător, Cătăline, înduioșător, o să demonstrez pe trotinetă pentru tine! N-am plâns așa de când ai ucis-o pe fata de la pagina 5 și apare în locul ei semnătura Mirelei Neag. Nu-i frumos că ai scris urât despre justiție, Cătăline! Nu ne-ai învățat tu că „hotărârile justiției nu se comentează”? Acum îți iau apărarea, fiindcă și tu mi-ai luat-o mie când am pierdut procesul cu președintele Federației Române de Fotbal, iar Onorata Curte a susținut că în textele în care era criticat domnul Burleanu „se fac comentarii cu privire la modul de cheltuire a bugetului Federației de Box”. Eu scriam despre box, nu despre fotbal, normal. Și de ce îl atacam pe președintele FRF? Pentru că în 2014 am ținut cu Gică Popescu și în 2018 cu Ionuț Lupescu. Tu ai tratat acele alegeri cu „obiectivitate”, mai ales când ai făcut „ancheta jurnalistica Dosarul Transferurilor”. Ia cu obiectivitate, puiule, ia cu obiectivitate! Și bagă și verbul „a documenta”. În urmă cu un an sau doi am scris că „a documenta” e o barbarie și așa recunosc eu un ziarici. Zilele trecute, șmirghelul „a documenta” l-a zgâriat și pe Nicolae Iliescu. Norocul dumnealui e că nu citește atâta presă cât mine. Citește cărți, e om zdravăn la minte. Auzi, „a documenta”!

3. În cursul săptămânii, circulația din centrul Bucureștiului e sugrumată. Sâmbătă și duminică e apocaliptică. Iese familia netradițională cu bicicletele sau trotinetele. Trotinetismul e mai bestial decât ceaușismul târziu. Dar câtă grație pe biciclete! Cea mai tare e mămicuța corporatistă. Are un fund care nu i-ar încăpea nici pe o banchetă CFR, dar se scobește cu șaua. Garsomega pe bicicletă!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger