AcasăEditorialRazvan Ioan Boanchis"Toți știau." Dar "vă vedem!"

„Toți știau.” Dar „vă vedem!”

1. De pe centurile de socializare a fost recuperată această prăjitură: „USR Tineret, 28 iunie 2022. România are nevoie de dezincriminarea posesiei de droguri pentru consum propriu – adică nepedepsirea celor care au droguri doar cât pentru consumul personal.” S-a dezis USR Tineret de această declarație? Dacă nu s-a dezis înseamnă că partidul Generației Gadget vrea să-l salveze pe nenorocitul de la 2 Mai și să-i înfunde doar pe polițiștii care nu l-au sancționat la timp. Cum mai e cu lozinca „Toți știau”? Noroc că „Vă vedem!” Poate ați uitat carameaua „Vă vedem!” La mitingurile ei amuzante, pacostea globalistă din Piața Victoriei proiecta pe un bloc amenințarea „Vă vedem!”, încoronată de doi ochi revărsați peste orbite ca burta peste izmene. Bravo, aveți ochi ageri, dotați cu profunzimea furtunului pentru clismă!

2. Banii se fac muncind, riscând sau umilindu-te. Cine vrea să se drogheze trebuie – cum se spune argotic – „să se riște cu pușcăria.” În ce țară din Europa s-a mai legalizat consumul de droguri înaintea prostituției? Nici măcar în America de Sud monumentele dedicate lui Simon Bolivar n-au fost înlocuite cu statui ale lui Pablo Escobar.

 3. Am spart o oglindă și am găsit, pe net, cel mai expeditiv geamgiu. La cinci kilometri de centru. Pe strada Mihail Sebastian. Nu scriu în ce sector, pentru că-l antipatizez pe primarul  de acolo – un erou de abator transformat în edil slim fit. M-am plimbat vreo jumătate de oră, cât au montat băieții oglinda. Zona aia pe care o știam abonată la penurie e mai bine întreținută decât Calea Victoriei. Caricatura Ioanei D’arc de la Sectorul 1 trebuie să plece. Deși poartă un nume de familie destinat slugarniciei (Armand se regăsește, în multe cărți franțuzești, ca valet), Clotilde e mai mofturoasă decât zece regine autentice. Dar palatul (sectorul) unde a fost instalată nedemocratic, prin răsucirea votului, a devenit ruina supremă a Capitalei.

4. Dana Budeanu mănâncă zilnic borș, transmițând mesaje din Europa, de „la bogați.” Să-i spună cineva prăpăditei că prepoziția „la” urmată de „bo” provoacă o cacofonie pornografică. Sau mai bine să-i zică „la” „bo” și să pună semnul exclamării.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.