AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisToată stima pentru australieni! Magistrații lor sunt mai flexibili decât guvernanții

Toată stima pentru australieni! Magistrații lor sunt mai flexibili decât guvernanții

   Film grecesc. Foarte bun. Făcut în 2019. „Adulții din cameră”. Regizor – Costa Gavras. Scenariul – Costa Gavras și Yanis Varoufakis. Nu e „inspirat din fapte reale”. E real – real. Varoufakis a fost ministru de finanțe al Greciei și nu accepta ce-i cerea Wolfgang nu știu cum, un arendaș al U.E. agreabil ca un executor judecătoresc. Deși Varoufakis și Wolfgang nu s-au înțeles, au apărut împreună la conferința de presă, unde s-a remarcat un ziarici care l-a întrebat pe Varoufakis „credeți că îl veți face pe Wolfgang să danseze cum vreți dumneavoastră?” Wolfgang e în cărucior. 

Peste tot în lume ziaricii de la conferințele de presă sunt niște teste rapide de salivă care te fac să râzi îmbrăcat. Problema e că la noi se iau și în serios, având elanul micilor neopropagandiști din partidul Uniunea Securicilor din România. Când îi văd pe comuniștii useriști mi se face dor până și de Ceaușescu. Prefer originalul, pentru că ăștia au falsificat și falsurile.

Imaginați-vă că Djokovic ar fi fost român. Ziaricii l-ar fi demonizat, iar guvernul s-ar fi desolidarizat imediat de el. Președintele Serbiei și tot poporul au fost alături de marele lor sportiv și, probabil, viitor lider politic. Iar noi, oooo, noi suntem emancipați, noi i-am înjurat și pe Hagi, și pe Ilie Năstase, noi nu i-am avut președinți la FRF pe Gică Popescu și Ionuț Lupescu.

Mulți români din categoria AUR – George Simion s-au apucat să măzgălească pe centurile de socializare tâmpenii despre australieni, susținând că aceștia reprezintă un popor alcătuit din aborigeni și din pușcăriași englezi. Eu am observat că magistrații din Australia sunt mai flexibili decât autoritățile guvernamentale. Mi-ar plăcea să fie și la noi așa. Cât despre George Simion, el crește în sondaje pentru că temele useriste provoacă deja repulsie.

În final, vaccinarea și discriminarea. Eu sunt vaccinat, ca să n-avem discuții. Serbia își iubește campionul fără a fi interesată dacă e vaccinat sau nu. O să spuneți că Serbia nu e în U.E. Dar Polonia și Ungaria sunt în U.E? Și acolo există omologi ai useriștilor, dar stau în banca lor. La noi sunt discriminați nevaccinatii, părinții, medicii, preoții, pensionarii și șoferii. Printre minoritățile protejate se află aitiștii, corporatiștii, trotinetiștii, fumătorii de plafar și agramații. Vorba unuia de pe facebook, „trebuie să învăț să scriu și eu cu greșeli, ca să nu creadă puștoaicele că sunt bătrân”.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.898 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger