Cauta

Spalarea pe creier, singura operatie de succes in Romania

Va rog sa-i intrebati pe ziaricii tefelisti care sunt, teoretic, cele trei puteri in stat! Vor spune iute care-i a patra, ca intr-un dialog al ziaristilor lui Marin Preda, din „Delirul’. Dar unul dintre eroii lui Preda precizeaza:”legiuitorul, adica, parlamentul, executivul, adica guvernul, justitia si a patra, ghici, nu mai e ce a fost!”. Parlamentul, da? Parlamentul ales, numarul unu, Parlamentul.

Astazi, cele patru puteri in stat sunt 1) securitatea, 2) justitia infaptuita de absolventi postdecembristi de Drept, 3) ambasadele si 4) multinationalele. Faptul ca ziaricii decrestinati sunt de acord cu aceasta ierarhie –  nu ma mira. Ei scriu „multinationala” cu „M” mare si Dumnezeu cu „d” mic. Ziaricii l-au aplaudat chiar si pe Remus Cernea, magarul troian bagat de Ponta in Camera Deputatilor pe liste PSD, cand barbosul cu portjartier a vrut sa scoata de pe un perete al parlamentului Crucea adusa de marele poet crestin Ioan Alexandru,  unul dintre fondatorii P.N.T. modern – el a adaugat sintagma crestin – democrat. Si daca tot am ajuns la PNT, trebuie amintit ca, la alegerile din 1990, taranistii au luat 2% (un senator si noua deputati) pentru ca era embargo in presa, iar embargo mi se pare un cuvant dragut in contextul barbar de atunci. Acum, tefelistii nu trec de 10%, desi  au o armata  de  televiziii. Si  facebook. Plus ambasadele si multinationalele, care-i trateaza pe romani de parca i-ar fi castigat la pufuleti, ca sa contabalansez argotic.  Si mai are ceva Statul de Drept. Ajutorul nesperat al PSD, care, in loc sa sprijine editurile, ziarele,  bibliotecile si muzeele, le ofera facilitati emancipatilor atarnatori (sau santajisti, in functie de comandamentele momentului) din industria IT.  Pai nu sunt ei capitalisti declarati? Sa plateasca atunci impozite, ca asa-i capitalismul, cu impozite. Pomana e de natura comunista.
Iar presa, in loc sa se apere, comenteaza acolo unde n-are competenta si prosteste populatia, care si asa nu-si vaccineaza copiii, ca somitatile noastre medicale fac experimente. Normal, previzibil, tipic. Cand l-ai sustinut pe contabilul de tejghea farmaceutica Vlad Voiculescu sa fie ministru al sanatatii, ti se pare un Everest al cinismului afirmatia ca orice interventie chirurgicala e, intr-o proportie mai mare sau mai mica, un experiment. Experimentul cu adevarat nociv  e stripteasul de idei facut de infantilii din USR in parlament. Iar intrebarea adresata profesorului Lucan – „de unde aveati 5000 de euro cash?” – de catre o gaina cu microfon reprezinta o dovada a faptului ca mancurtizarea a reusit, in Romania. In tara asta, spalarea pe creier e singura operatie de succes.
Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version