AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSinceritatea lui Cozmin Gușă. Și transparența de la federația de judo

Sinceritatea lui Cozmin Gușă. Și transparența de la federația de judo

O dată la câteva zile, domnul Gușă improvizează o analiză dedicată presei române. Cozmin face această vitejie pseudo-jurnalistică pe facebook și la un radio miniatural, pe care îl patronează cu succes și grație spre faliment. Geostrategul se dă mare că ar ști toate mișcările. Nu te joci cu periculosul Cozmin! El e omniscient și vizionar de când se închipuia mogulache la Realitatea TV și transformase acel post de televiziune într-un selfie cu manele. Dădeam pe Realitatea TV și leșinam de râs cu domnul Gușă, care se strofoca să facă emisiuni după ureche. Manevrele lui băteau și la ochelarii de orb, nu doar la ochi. 

Gușă nu e băiat prost, însă e singur. Cozmin a ajuns independent pentru că îl evită lumea.

Fiindcă sinceritatea, onoarea, prietenia fără fisuri îl caracterizează din plin, Cozmin Gușă s-a infiltrat și într-un sport care are valorile enunțate mai sus. În judo. Unde s-a lipit pe post de președinte al federației. Cozmin nu e doar sincer și fidel. Omul ăsta geme de calități. E și discret. E chiar un discret emerit. A înființat o fundație, „Judo for România”, despre care publicația „Newsweek” a cerut, în 2023, niște informații în urma unei solicitări a unor președinți de cluburi. Era vorba despre fondurile de care a dispus fundația, însă a lipsit transparența. V-am avertizat că Gușă e discret, dar ziariștii de la Newsweek și președinții acelor cluburi ar vrea să afle cum au fost folosite fondurile cerute în numele judo-ului. Sper că autoritățile să-i ajute pe ziariști, furnizându-le date despre veniturile și cheltuielile fundației din momentul înființării. De unde or fi banii? Că doar nu or fi de la Socar și niște firme de construcții, cărora le-ar fi promis Gușă că vor face benzinării cu Gazprom și Socar. N-am cum să cred așa ceva și din acest motiv Statul Român și domnul Gușă trebuie să dea dovadă de transparență. Cozmine, ești ziarist, ești analist, dovedește-le colegilor din presă că îți place transparența! Îți place transparența, îți place, ce-ți mai place transparența!

Lui Gușă îi mai place o chestie: să spună că a ajuns președinte peste un sport care e șahul disciplinelor de contact. Corect, e șahul disciplinelor de contact, dar dacă domnul Gușă mai stă mult la federație, judo va deveni un fel de șah cu zaruri. Gușă a fotbalizat judo-ul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.752 afisari

4 COMENTARII

  1. Gușă e persoana,actorul Systemului:
    -se foloseste de facebook și de un radio miniatural,
    de Internet
    ca de o publicatie obscura
    (dar fara prea multa Cenzura!)…..

    judo pare ca are o latura exaggerat „homo”
    dar la fel e si radioamatorismul….

  2. Zău? Și eu care credeam că el e patronul firmei ăleia de condimente, piper, boia, scorțișoară, „Cosmin”. Ce chestie…

  3. Dați bani pentru copii si sprijiniți judo…nu faceți capital politic de pe urma acestui sport nobil…Băiatul meu are 7 ani si face judo de 2 ani si nouă luni…cumpar kimonouri, platesc deplasari, taxe de concurs si conducerea federației e praf…praf de stele…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger