Cauta

Sezon de jigodii

Au trecut aproape 10 zile de cand l-am pierdut pe Didi Prodan.

Jigodiile s-au regrupat. „Sezon de jigodii”, vorba doctorului-scriitor Petre „Conti” Barbulescu. Intai, jigodiile i-au acuzat pe Gica Popescu si Mircea Sandu ca au profitat de „o drama”. Ce drama, analfabetilor? A fost o tragedie. Drama e un chistoc pe langa tragedie, e ca Neanderthalul (adica voi) pe langa omul finit (adica noi). Ce jigodii, ce jigodii, ce sezon de jigodii! Didi, cand a murit, se uita la desene animate, nesimporcilor? Sau urmarea o emisiune la care era prezent Gica Popescu? In ultimele lui clipe de viata, Didi i-a trimis sms-uri lui Gica Popescu. Neopropagandistii din Federatie erau marea durere a lui Didi.

Saptamana asta, jigodiile si-au gasit alta tema. L-au mistocarit pe Hagi pentru un discurs plin de seva si inteles doar de cunoscatori. Daca nu stiti fotbal, radeti de mamele voastre cand discuta Hagi despre fotbal! Creierele intepenite in doua-trei clisee nu pot pricepe ca oamenii iesiti din rand au patru-cinci ganduri in doua-trei secunde. Avalansa de idei striveste puterea de a gasi iute matca frazei. In fata camerei de luat vederi, Eugen Barbu si Marin Sorescu, doi scriitori de geniu, erau jenibili, erau legume. La fel pictorul Ciucurencu sau sculptorul Medrea, dar nu insist cu Ciucurencu si Medrea, deoarece ziaricii n-au auzit de ei. Dar de Cartarescu au auzit. Cine l-a citit observa ca vorbeste mult mai prost decat scrie. Uneori e afazic tocmai pentru ca are mintea arborescenta. Si e sensibil. Si e timid. Si e exigent. Si incearca sa se fereasca de banalitati. Spre deosebire de cantaciosi, care scot tarate pe plisc, artistii aduna, in interiorul lor, semintele care germineaza graul, ca sa judece idiotii calitatea painii.

Printre cei care l-au ironizat pe Hagi s-a numarat si Catalin Striblea, un tocsoist incetinel la minte. Cand soporificul Striblea a avut un accident cerebral, toata lumea i-a dorit binele. Din pacate, neurochirurgii care l-au decalotat ca in „Tacerea mieilor” (ho, ho, ca nu l-am atacat, astea nu-s metafore sau rautati, asa s-au petrecut lucrurile!) n-au gasit forme de inteligenta, dar nici n-au cultivat.

A aparut „Concert pentru neopropaganda si sifoane”-pamflete si povesti- de Razvan Ioan Boanchis.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version