AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSe întoarce covideala, era și cazul

Se întoarce covideala, era și cazul

  1. „Covid revine în forță în România. Numărul cazurilor în creștere. 1500 de infectări în plus față de săptămâna trecută.” Am citat din presa trotinetistă. Cine o fi atât de panaramez încât să se mai testeze când îl încearcă răceala? Mai sunt români izbutiți care sparg bani pe teste Covid sau cum? Răspund tot eu: se duce omul cu o boală reală la spital, curge sângele din el sau are o fractură și întâi i se face test covid. Nu mi se pare incredibil că se poate întâmpla așa ceva. Mi se pare incredibil că acceptăm.
  2. Începe școala. Copiii vor purta din nou măști la ora de sport? Covid e o boală care afectează respirația. Respiri mai bine cu mască în timp ce faci efort fizic, e logic.
  3. Am în mine două prăjituri împotriva umanității, fiindcă am făcut și rapelul. Le datorez scuze celor pe care i-am ironizat în ziar pentru că nu s-au vaccinat. „Conspiraționiști” nu i-am făcut, mi-e silă de lozinci. Scuzele mele, doamnelor și domnilor! Vă dați seama cât de speriat am fost? M-am vaccinat, dar am și acum în frigider un flacon cu Arbidol. Cred că a și expirat. Norocul meu e că există câteva milioane de tâmpitozauri care nu au superioritatea de a recunoaște că au greșit. Și pe urmă, când covidul s-a terminat brusc, brusc, brusc, apologeții unei boli necunoscute – pentru care li s-a impus guvernelor să cumpere un vaccin netestat – și-au proptit steagul altei țări la pozele de profil de pe centurile de socializare.
  4. Infarctul la 40-50 de ani e deja banal. Trebuie să vedem și cum se înmulțește infarctul pe segmentul 20-30? Ni se spune că ecologeala – proslăvită de pacostea globalistă – prelungește viața. Am văzut, așa e.
  5. Dacă tot vine covideala, atunci să scoatem mitul de la naftalina progresismului. Mitul binefăcătorului parțial eclozat. Mitul Vlad Voiculescu. Orice om zdravăn la cap se întreabă pe ce se bazează acest mit. Vlad Voiculescu nu e chirurgul Pesamosca, adică un medic genial și IDEALIST, care a operat zeci de mii de copii și a murit sărac. N-avea casă, era un pensionar căruia i s-a permis să locuiască în spital. Vlad Voiculescu nu e nici revoluționarul IDEALIST Nicolae Bălcescu. Vlad Voiculescu e un politician care, la sfârșitul anului 2020, făcea tapaj în presă pe motiv că Nicușor Dan nu l-a pus viceprimar. Vlad Voiculescu are o pregătire incertă de contabil, dar a fost ministru al sănătății, adică îi trăgea la răspundere pe chirurgi, care sunt ceasornicarii și lutierii lui Dumnezeu. Vlad Voiculescu a spus „panaceu universal” și „pacienți transplantați”. Vlad Voiculescu, după focul de la Colectiv, a umblat cu un cameraman după el.
  6. Ce facem întâi? Legalizăm canabisul sau vaccinăm copiii?
author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.