1. Mai nimeni nu e mulțumit de candidații pentru Primăria Capitalei. Eu am o părere bună și despre Nicușor Dan, și despre Cîrstoiu. Despre matematicianul de elită Nicușor Dan aș fi avut o părere foarte bună, dacă nu ar fi inventat partidul-tenie al României. Nicușor a ținut cartiere întregi fără apă caldă, dar se zice că ar fi procedat corect schimbând o parte din conducte. Dacă va ieși din nou primar, lucrurile se vor agrava în construcții. În ultimii patru le-a blocat, iar în următorii patru îmi e teamă că va face tot ce îi cer ciudații de la Bruxelles.
2. Să ne înțelegem: U.E. a fost o idee foarte bună, dar au compromis-o stricații care conduc Europa de vreo 15 ani. Pacostea globalistă e supărată că în România sunt prea mulți proprietari. Așa că Nicușor va începe cu aberațiile: nu-ți renovezi casa, ți-o luăm, consumi prea multă energie, te punem să renunți la centrală și tot așa. Nu mai amintesc de panourile fotovoltaice de pe acoperișuri. Sunt o țeapă la fel de mare ca mașinile electrice. Din păcate, românul nu se simte bine dacă nu e escrocat.
3. Despre medicul Cîrstoiu nu scriu nimic, deocamdată, pentru că știu foarte puțin despre el. Dar PNL și PSD ar fi putut să trimită în bătălia electorală un arhitect. Și să pună un candidat cu nume pentru Sectorul 1, pentru că franțuzoaica a fost daună totală.
4. Totuși, pentru Primăria Capitalei avem de ales între un medic și un matematician. Nu e așa rău. Piedone n-are ce căuta mai încoace de barierele vechi ale Bucureștiului.
5. Piedone și bucătarii trebuie să dispară de la televizor. Bucătarii să facă tocană, nu să aibă păreri! Tot citesc de o săptămâna că bucătarii de la Antena 1 au dat postul în judecată, fiindcă le-ar datora niște bani. Normal mi s-ar părea să fie recunoscători Antenei 1, fiindcă i-a făcut celebri. În ochii celor care se uită la așa ceva.
6. Bucătarii de pe vremuri își puneau șorțuri și mănuși albe chiar dacă lucrau pe vapor. Albul ăla era o garanție. Și se bărbiereau de două ori pe zi. Acum, „vedetele master chef” sunt niște bărboși care vin la televizor îmbrăcăți în negru, de zici că sunt sudori. Dar ce expresii au tupeul să folosească! „Textură cremă solidă!” Adică ai gătit un detergent. Alooo, nu-mi amintiți de Bocuse și Senderens, bucătarii pe care președinții Pompidou și Giscard d’Estaing îi primeau ca pe niște eroi. Românașii de la „Master Chef” sau „Chefi la cuțite” sunt bucătari elevați cum e Clotilde primăreasă. Ceea ce facem noi se numește imitație ieftină, izmeneală întârziată. Vreți dovezi? Budapesta are 19 restaurante cu stea Michelin. România – niciunul. Hai, bucătarii la spălat vase!