AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSalamandre oengiste și vătafi pesediști

Salamandre oengiste și vătafi pesediști

1. Populația României a scăzut, dar avem de trei – poate de cinci – ori mai mulți securiști decât în 1989. Securiștii ăștia nu pot să depisteze pericolele pentru siguranța națională? Sau se ocupă doar de faptele oamenilor publici? Cred că în fiecare județ sunt cel puțin 20-30 de „bombe” ca aia de la Crevedia. Ca să nu mai amintesc despre cetățenii care încă depozitează în garaje canistre cu benzină și cu motorină „pentru zile negre.” Chestia asta se întâmplă chiar și în București.

2. Primarul din Caracal s-a autospendat din PSD după ce a făcut declarațiile alea abominabile despre pompierii răniți. Cei care au spus despre astfel de oameni că sunt „baroni locali” n-au făcut decât să-i complimenteze. Cel mai bine le-a zis un comunist bătrân pe care nu pot să-l sufăr. Iliescu Ion. I-a poreclit „vătafi.” Problema e că există o uriașă diferență între nivelul averilor și nivelul de cultură ale vătafilor pesediști.

3. Poveste despre un vătaf pesedist, care are un hotel cu multe stele pe Litoral. Pe vremea comuniștilor, vătaful a făcut pușcărie pentru ciordeală de la C.A.P. Îi curgea pământul patriei din buletin, dar a ajuns să aibă hotel unde butoanele din lift sunt mai multe decât literele pe care le știe acest geniu care a obținut doctoratul mai ușor decât bacalaureatul. Fiul vătafului s-a însurat în stabilimentul  lu’ tac’su. Un șofer i-a ocupat locul de parcare. Iar vătaful a trimis badigarzii să-l bată pe șofer. Personalul autohton a refuzat. Așa că s-au oferit să rezolve misiunea gorilele județene. L-au snopit pe-ăla. Pentru nimic, pentru un loc de parcare, aș zice la prima vedere. Nu. L-au măcelărit ca să se teamă lumea de analfabetul căruia PSD i-a dat bani și putere.

4. Dacă am scris despre PSD nu înseamnă că mi-am schimbat ideile despre salamandrele oengiste de după Colectiv. Băgați capetele la cutie, că de data asta nu o să vă plătească nimeni! Presa română și centurile de socializare sunt ca o băcănie, iar deontologii se dau flori, dar sunt cârnați și au preț. Elena Udrea, de pildă, cumpăra deontologie la kil. Dar ea era fată cuminte (aproape virgină) în comparație cu trotinetarii drogangii. Băieții din spatele tejghelei o sfătuiau pe Udrea „domniță, luați un kil de lozinci!” În punga pe care scria „Nimeni nu-i mai presus de lege” băgau ceafă de porc. În punga cu „Statul de drept” puneau șorici. Pe punga cu măduvioare scria „Nu se comentează deciziile Justiției.”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.