AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSă mai luăm și noi niște vaccinuri, să băgăm și o carantină...

Să mai luăm și noi niște vaccinuri, să băgăm și o carantină frumoasă!

1. Henry Kissinger, marele geostrateg american din timpul Războiului Rece, a susținut că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei din teritoriul său. Și a spus-o la Davos, unde se strâng toți greii lumii. Kissinger (98 de ani) e în dezacord cu Soros (92 de ani). Aștept să-i împace tineretul nostru. Adică Mihăiță Șora (106 ani) și Iliescu (92 de ani). Ați remarcat că după 100 dispare și conjuncția „de”? La 106 ani, Șora s-a „resetat”, cum ar spune parțial eclozații din USR.

2. E clar că interesul pentru război s-a dus, lumea se dezmorțește și e îngrijorată doar de prețuri. Nu, nu, nu, nu merge așa! Să revină la guvernare partidul Generației Gadget! Vlăduțe, bagă și tu o carantină, că nu mai ține, prea ne-am șmecherit! Și cumpără, mă, băiete, niște vaccinuri pentru motorola căruței sau cum se cheamă boala aia! Ia și tu măcar o sută de milioane, ca să fie mulțumită și Viena! Că doar n-om fi proști să facem autostrăzi.

3. Domnule Dîncu, să mai luăm și niște armament, chiar dacă Rusia a ajuns o glumă proastă. O ia la mișto și nepoțica ei, Transnistria.

4. De abia aștept să apară caterincile din categoria „ce ai, mă, ești diliu sau te-ai vaccinat la chiuvetă cu motorola căruței?”

5. Primarii care fură „pe vechi” – la pușcărie. Primarii „pe nou” nu fură. Ei sunt disciplinați și livrează totul corporațiilor. Mazăre, care a redat stațiunii Mamaia strălucirea de altădată, o să mai stea ascuns câțiva ani. Primarii care nu strâng gunoiul nici măcar când le invadează pista de trotinete – eroi.

6. Dinamo chiar are șanse în meciul de baraj. Știți de ce? Pentru că singurul clujean important care vrea ca U Cluj să promoveze este Emil Boc. Ceilalți patrioți ardeleni s-au dat cu CFR Cluj, o echipă la fel de agreabilă ca patronul ei, domnul Neluțu. Ați auzit ce a zis domnul Neluțu? „Dacă domnul Șucu, noul acționar al Rapidului, nu mă cunoaște, să știți că mă cunoaște soția lui.” Așa e, domnu’ Neluțu, toate femeile vă apreciază pentru că sunteți manierat.

7. „Marea resetare” a lovit și anticariatele. Intri într-un anticariat și, la orice întrebare, o corporatistă ratată îți scuipă același răspuns – „căutați pe site-ul nostru!” Anticariatul înseamnă plăcerea de a cotrobăi rafturile și maldărul de cărți de pe dușumea. Anticariat, da, anticariat? Luați-o etimologic. Sau pe litere. Primele cinci litere din „anticariat” au o legătură ancestrală cu digitalizarea, resetarea și updatarea.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger