România la bucată

1. Și pesediștii, și useriștii, și comunistul C.T. Popescu îl atacă pe Iohannis fiindcă joacă golf. Și ce ați fi vrut? Să joace table? Studiați-l puțin pe sasul elocvent ca un Trabant. Se vede pe el că toată viață și-a dorit să parvină. Golful nu e cel mai mare păcat al lui Herr Spielhosen Brrr Brrr. Dar felul în care l-au atacat tinerii furioși și liberi dovedește clar că USR este un partid de stânga. Bulai a venit cu argumentul „în Moldova nu e niciun teren de golf”. Da, dar nu se văd diferențe nici între Bulai sau alți useriști și feseniștii din 1990, care și-au bătut joc de Ion Rațiu când bătrânul a spus că „în satele necooperativizate de la munte se pot amenaja pârtii de schi”. Bravo, Bulai, ești „wow”!

2. A ieșit Dragnea la televizor și a spus că „forțele de dreapta vor să predea România bucată cu bucată, teren cu teren, domeniu cu domeniu”. În primul rând că alea nu sunt forțe de dreapta. În al doilea rând, chestia asta, deși adevărată, nu sună bine în gura liderului amfibiu și vâscos care și-a predat lui însuși, bucată cu bucată, județul Teleorman, și pe urmă a adus tot aliotmanul și tot Teleormanul să conducă ministerele din București. Dragnea trebuia să vorbească despre PSD, pentru că el a fost cel mai perisabil lider al partidului. Iliescu, Adrian Năstase, chiar și Ponta au adepți și azi. Dragnea a fost trădat înainte de a fi condamnat. Grindeanu și Viorica Dăncilă l-au flituit și când era în libertate și conducea partidul.

3. A murit Horia Alexandrescu. A fost un ziarist bun și bine orientat. Se descurca și în fața unui buticar, și în emisiunea lui Iosif Sava. Discuțiile cu el erau interesante, pentru că înțelegeai ce se întâmplă fară să-ți dea mură în gură. A avut abilitatea tuturor redactorilor șefi de la începutul anilor ’90. Oameni educați, calmi, care te ascultau și îți aruncau un adevăr de culise pe un ton jos, în maniera „eu ți-am spus despre ce-i vorba, dacă înțelegi, bine, dacă nu, nu mai e treaba mea”. Iosif Sava îi numea „directori de conștiințe”. Ca întotdeauna când moare un ziarist, alti ziariști îi rezumă cariera. Am citit, de pildă, că „Horia Alexandrescu a înființat în 1990 Sport Star, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes”. Eu cred că a fost un săptămânal cu pecete. În paginile de mijloc din Sport Star publicau Fănuș Neagu, Adrian Păunescu, Eugen Barbu și Ion Băieșu. Pe urmă au apărut Cornel Dinu și Radu Cosașu. Deschideai și vedeai aceste semnături, una lângă alta. Succesul nu se definește numai prin tiraj. Mai contează și memoria.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger