AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisRomânia are nevoie de constructori, nu de salvatori

România are nevoie de constructori, nu de salvatori

1. Presa susține că „Serviciul 112 a fost pus în slujba imaginii lui Arafat.” E salvatorul nostru, să fim îngăduitori! Nu e dezastru pe care Arafat să nu-l rezolve, iar noi avem insolența de a ne gândi că fără el ar fi mai puține. De ce trebuie să aibă mereu Arafat o cauză de salvat? Să încercăm, totuși, și fără Arafat! Poate că va veni unul care n-are nimic de făcut. Arafat e prea vedetă. Ne trebuie un anonim în funcția aia. Unul care să n-aibă de ce să ne scape. Acest Kojak fără farmec are un lipici cam mare la tragedii. Arafat, hai să vedem dacă ne descurcăm și fără tine! Lasă-ne, du-te, lasă-ne! România stătea mai bine înainte să te vadă zilnic la televizor! Ne vaccinezi, ne stingi incendiile, extraordinici și extramorocar, eroule! Dar de ce trebuie să avem boli și alte ipohondrii sau incendii? Țara asta are nevoie de constructori, nu de salvatori. Sau măcar de oameni care știu să prevină. 

2. „Pute a gunoi, a canal în tot orașul Cluj”, așa au reclamat localnicii, potrivit ziarului trotinetist „Libertatea”. E clar. Lui Boc îi e dor de București și o invidiază pe superba de la Sectorul 1. Oraș emancipat Clujul! Miroase a ce mănâncă liderii PSD de acolo. Clujul e condus de un om al lui Băsescu, iar cei mai influenți pesediști din România sunt la Cluj, unde PSD are cel mai mic procent electoral din țară.

3. Cunoașteți expresia (nu cred că se regăsește în realitate) „cele mai multe femei ușoare le-a dat Moldova!” Să vă ferească Dumnezeu de damele fără prejudecăți din Ardeal! Nu sunt numeroase, dar compensează printr-o ticăloșie care se regăsește la vârful Statului.

4. Și, altfel, ce mai faceți? Mai militați pentru desființarea banului cash? Îmi plac foarte mult panaramezii superiori, care spun „n-am mai văzut bani de hârtie de doi sau trei ani, io plătesc cu cardul!” A venit toamna, o să vină curând și Crăciunul, ca să ia bancherii primele de pe urma comisioanelor voastre! Am auzit că un bancher care are un salariu de 5.000 de euro pe lună a fost furajat, anul trecut, de Crăciun, cu o primă constând în 19 salarii. Calculați dumneavoastră ce înseamnă asta și pe urmă ieșiți în Piața Victoriei ca să strigați „Corupția ucide!” Ca să nu mă acuzați de anti-europenism, vă anunț că bancherul ăla e român. Nu e acționar la acea bancă, nu e nimic. E o tenie de succes care trăiește din ratele voastre.

5. Nimic n-a fost mai distractiv decât prostia corală din Piața Victoriei.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.