AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPutin e un nebun lacom. El crede că poate să facă URSS...

Putin e un nebun lacom. El crede că poate să facă URSS – PLUS

1. Bă, Putine, oprește-te, nebunule, că ești prea lacom! Tu chiar crezi că poți să faci URSS – PLUS? Doamna Clotilde a venit în România, s-a sacrificat pentru noi, și nu are cum să conducă, în același timp, și sectorul 1 al Bucureștiului, și districtul Arbat al Moscovei.

2. Am înțeles că prețul gigacaloriei va crește în București de la 143 de lei la 330. Așa au hotărât Nicușor Dan, URSS – PLUS și consilierii PNL și PMP, care au văzut ce a pățit Băsescu și le e frică. Și acum traducerea. Are bani, n-are bani, românul se împrumută și tot mănâncă, tot bea, tot iese la cârciumă. Are bani, n-are bani, românul tot nu iese în stradă.

3. Poate nu știați cum se mai prezintă presa modernă. A anilor ’50. Știre Agerpres. Mergem la rigoare – a fost postată pe 30.03.2022, la ora 09:26:16. Așadar, „Un pompier giurgiuvean, pasionat de frizerie, tunde refugiați ucraineni în Gara de Nord”. Figaro al tulumbei e la copii și juniori. Eu cunosc o fochistă din Tecuci – „e din Tecuci și arată ca atare” (Ion Băieșu) – mult mai pasionată. Pasiunea ei e să le facă reconstrucție de unghii ucrainencelor din Aeroportul Otopeni.

4. Încep să îi înțeleg pe votanții URSS – PLUS, bro! Sunt alături de ei, bro! Mulți dintre acești bro sunt corporatiști și au trecut prin toate bolgiile umilinței, bro! Între 9 și 9.30 – gimnastică la multinațională, bro, toți posesorii de rate în același timp, bro, benoclându-se pe o aplicație, bro! Dacă ești femeie și te-ai parfumat, treaba ta, sis! Și îți stă mai bine cu taiorul business șifonat, sis! La 11 – ședința Power, bro! Știu ce e power, ședința Power nu vreau să știu ce e, bro! La 12 – tombola, bro! Stimulează ideea de concurență, bro! Poți să câștigi și un prosop, bro! Urmează pauza de masă, bro! Domnul bro CEO e dedicat firmei chiar și atunci când ar trebui să înghită mâncarea care îl definește – fast food. CEO le transmite trotinetiștilor, prin mail, cum să se spele pe mâini la chiuveta din bucătărie, bro! Duminică, team-building de pescuit, bro! Obligatoriu, bro! 10 – 15 oameni din firmă sunt pasionați de pescuit ca pompierul giurgiuvean de frizerie, bro! Ceilalți 160 sau 280 nu sunt interesați de nobila artă a înfigerii mormolocului într-un ac pentru a extrage carasul, bro! Dar au obligația să își lase familiile și să fie pe mirifica baltă, bro! Ai fost convocat prin mail și cu mailul nu te joci, bro! E pe mail, bro, nu te pui tu cu mailul, bro! Ce de broaște în lac, bro! Și pe urmă vine un fraier ca mine și batjocorește un corporatist bro care nu a zâmbit la un calambur. E vina mea că nu l-a înțeles, bro! Trebuia să traduc calamburul în engleză, bro!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger