AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPunga de gaze de la supermarket

Punga de gaze de la supermarket

1. Câteva cuvinte despre înstrăinarea gazelor. Voi cita dintr-o carte de mărturisiri relevante – „În ochiul ciclonului”, dialog cu Constantin Boștină –  în contextul actual. Constantin Boștină a fost ministru înainte și după 1989, și președinte al Bursei Române de Mărfuri între 2003 și 2008. „În 1978, România are o înțelegere semnată cu Administrația Americană, reprezentată de președintele SUA, Jimmy Carter, și cu Exxon Mobil privind exploatarea rezervelor de gaze și petrol din Marea Neagră, profitul urmând să fie împărțit între SUA și România, în procente egale, 50 – 50%. Când a fost în vizită în SUA, Iohannis știa de această înțelegere și, cu toate acestea, a dat aproape pe degeaba rezervele României. ÎNȚELEGEREA SCRISĂ DIN 1978 TREBUIA DOAR INVOCATĂ.” Ce înțeleg eu de aici? Fugiți, e Teoria Conspirației, buhuhu, buhaha, speriați-vă, trotinetiștilor! Eu înțeleg – și credeți-mă că înțeleg foarte bine – că Iohannis și prelungirile lui din Parlament vor expedia gazele pe Bursa din Viena în loc să aducă banii U.E. în România. Totul s-a făcut cu votul unui partid tânăr. Ultimii Securici Români au ca deviză „ce nu poți să prăduiești, externalizează!”

2. Gata cu problemele de interes național, fiindcă joacă Dinamo barajul! Dacă scapă de retrogradare, Dinamo trebuie să scape și de actualii conducători. Șef e un anume Zăvăleanu, care nu știe fotbal, dar se dă manager, om de cifre. Din păcate, la economie, Zăvăleanu e vărzăleanu și luftează mai jenibil decât la fotbal.

3. M-am luat de Iohannis, dar e brici în comparație cu useriștii. Dacă ar fi Drulă, de exemplu, președinte, cred că Putin ne-ar da șanse mari să câștigăm Eurovisionul. Nu râdeti, fiindcă Drulă era să fie asasinat. Ar fi fost prima crimă pusă la cale pe „grupul de whatsapp”. Crimă cu 1000 sau 2000 de complici, nu te joci. Angajații de la metrou ar fi vrut „să plătească niște rackeți ucraineni”, potrivit presei de înghițitură rapidă. Totuși, e ceva ce nu se leagă. Frații noștri ucraineni sunt pacifiști. Frații noștri ne iubesc. Slava Frații!

4. Pungile de 50 de bani s-au făcut un leu la un supermarket (supermarché, că e franțuzesc) care încă mai folosește ambalaje de plastic și o să ne certe Greta Trotineta. Foarte bine că s-au scumpit, nu ne afectează. Ca să le dea o lovitură francezilor, austriecii care ne-au luat gazele ne vor dubla salariile,  pensiile, ajutoarele de șomaj și alocațiile pentru copii. Prieteni dezinteresați, oameni sufletiști. Ahaaa, punga de gaze de la supermarket!

author avatar
National
2.095 afisari

4 COMENTARII

  1. Oare la cate zeci,sute de milioane de Dolari s-o ridica parandaratul Cocotatului ? Ca doar nu se multumea el doar cu o sepcuta ” Made in China „.Si la cate procente s-o ridica parandaratul ( comisionul ) pt.comenzile de zeci de miliarde de Dolari pt. armament platit anticipat ? Pt. care ” normal ” s-a gasit rapid ” sursa de finantare „. Iar apoi,vaicarerile ca vezi Doamne a crescut deficitul Bugetar.Nu sunt bani pt. pensii,salarii,alocatiile copiilor . Luati ba milogilor si voi cate 4 lei pe zi sa va cumparati cate o sepcuta,dar mai repede pana nu se scumpesc.

  2. Geaba-i pupi in cur pe rusi!!! Tot la nivel de carator de servieta ramai…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger