AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPunctul roșu al USR e, de fapt, o virgulă între subiectul și...

Punctul roșu al USR e, de fapt, o virgulă între subiectul și predicatul României

1. Dacă l-ați fi votat pe Dan Barna și ați fi ascultat de Ursula nu mai era niciun cutremur. A fost groaznic, cu adevărat groaznic, pentru că n-am simțit nimic și n-am putut să mă îngrijorez pentru cetățenii neprihăniți care conduc cu nonșalanță, prin România, mașini cu numere de Cernobîl. Ei nu dau prioritate și au tot dreptul să se bage în fața noastră, de pe străzile laterale, fără să semnalizeze. Noi suntem vinovați pentru Cernobîl și acum ne-au făcut onoarea să ne fie oaspeți. Eu le sunt recunoscător și îi iubesc. Le-aș da și pensii speciale, ca să văd dacă vor protesta useriștii. 

2. Am văzut și eu noua sigla a USR, nu numai voi. Punctul roșu de la sfârșit este, de fapt, o virgulă proptită între subiectul și predicatul poporului român. Acel punct are semnificația colivei. Și a parastasului de șapte ani. Exact acum șapte ani a ars un club cu nume de C.A.P. și de atunci a început a doua colectivizare a României, cu useriștii pe post de tractoriști-șefi.

3. Noua sigla a USR ar fi trebuit să fie un tomberon. Capitala mondială a parfumului este Grasse, orașul lui Fragonard, aflat în  Sudul Franței. De doi ani încoace, șefa planetară a miasmei e Calea Victoriei, unde trotinetiștii mănâncă înghețată lângă tomberoanele cu damfuri. Sigur, să nu discriminăm partidul REPER, care e din aceeași categorie. REPER e un palindrom, adică un cuvânt sau o expresie care se citește la fel și de la stânga la dreapta, și de la dreapta la stânga. Mai potrivit pentru peizanul digitalizat Cioloș (absolvent de liceu agricol, băiatul scrie cu sapa) era palindromul EL O SĂ FACĂ FASOLE. Avem mare noroc. Prenumele lui Cioloș e Dacian și ne-a fost premier. Am avut și un președinte pe care îl cheamă Traian. Dacian și Traian – deștepți, frumoși și patrioți.

4. Înainte era USR-PLUS. După ce aceste somități ale ignoranței au dus România la vale, acel plus a fost înlocuit cu un zero colorat cu roșu. Dacă mă întrebați pe mine, numele acestei înjghebări politice artificiale este USR MINUS. În realitate, USR este un partid neeuclidian, adică n-are nicio legătură cu țara asta.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.688 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger