AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPrioritățile USR. "Fără droguri în școli" nu e printre acestea

Prioritățile USR. „Fără droguri în școli” nu e printre acestea

  1. Fiți atenți, că nu-i de joacă! Voi cita de pe pagina de fb a unui partid care posedă conștiință națională! „Prioritățile USR: Stop creșterii taxelor! Taxe mai mici pe muncă. Reforme și PNRR. Fără păcănele. DNA -ul Pădurilor. Soluții de siguranță rutieră.” Am pus eu semnul exclamării după propoziția care începe cu „stop”. Parțial eclozații nu le au cu punctuația. Iar „DNA -ul” sună ridicol, fiindcă Direcția Națională Anticorupție e la feminin, cum a vrut și Băsescu.
  2. Sunt extraordinare prioritățile USR, chiar dacă „Fără penali în funcții publice” a ieșit de pe ordinea de zi. De ce oare, Clotildo? Iar despre fenomenul „Droguri în școli”, USR n-a vorbit niciodată.
  3. Dacă un trotinetist îți zice să nu tragi pe nas e ca și cum ți-ar spune un bancher că ține la datornici mai mult decât iubește cifrele. Sigur, relația bancheri – popor funcționează la fel și în sens invers. Pe bancheri îi disprețuiesc până și polițiștii puși să-i prindă pe spărgătorii de bănci, pentru că și polițiștii au rate. Doar în filmele americane polițiștii se împușcă parte în parte cu spărgătorii de bănci.
  4. Dacă pacostea globalistă și parțial eclozată s-ar întoarce vreodată la guvernare, am avea din nou o țară în care avocatul e decorativ, judecătorul face tot ce îi cere procurorul, iar presa recită lozinca „nu se comentează deciziile justiției.” Mă refer la perioada comunistă, că doar nu la epoca Traian Băsescu.
  5. Îmi aduc aminte de o scenă din Parlament. Venise Iohannis – nu mai știu de ce, probabil pentru a freca mâneca de la maieu – și l-au întâmpinat Tăriceanu și senatorul progresist Goțiu. Tăriceanu era îmbrăcat cum trebuie să fie un om care a fost premier și președinte al Senatului – Brioni, Canali. Goțiu avea un sacou din stuf de la Vama Veche, alge în cap și o căpiță de fân, ceva glamping, la subțioară. Nu știu dacă era chiar fân ori altă iarbă care arde iute. Sau e iute și arde.
  6. Luni începe școala. Un prieten mi-a zis că se va duce și el la cursuri dacă băiatul lui va avea profesoare de 25 – 30 de ani care militează pentru anomalii – ați înțeles la ce mă gândesc. Și nu se va duce oricum. Se va duce să ia notițe. E din garda veche și nu le are cu laptopul. El scrie cu creionul. Literele îi ies mai bine cu creioane din alea de lemn, de jumătate de metru, groase cât cârnații polonezi. Asemenea instrumente de caligrafie se găsesc pe la târgurile de pe DN1 – Comarnic, Bușteni, Azuga.
1.432 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri