AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPoetul Iohannis și curvele

Poetul Iohannis și curvele

1. Sacii negri de la Spitalul Universitar nu i-au speriat pe români ca imaginile cu morții din Italia, prezentate în martie 2020. Mai sunt caraghioși măreți care spun că virusul „e doar o răceală.” În cuvinte simple, acceptate și de creștini și de atei, le transmit că nu e bine să provoci soarta. Încă n-am atins Everestul epidemic, dar românii au mereu soluții. După Everestul epidemic va urma Cosmosul epidemic.

2. Noi batem mereu recorduri și Recorder. E vorba despre acel site de „jurnalism independent” care trăiește sub sigla „Donați aici!” Și pentru că n-a vrut să strice acuratețea pe niște fraieri ca noi, Recorder a dublat multe sume legate de investițiile BOR. Dar parțial eclozații care au văzut filmul nu s-au supărat. Trotinetiștii ar fi în stare să dărâme și Bisericile în care au fost botezați fără acordul lor. Mă, copii, dacă tot încercați să faceți un ban, să vă învețe nenea o șmecherie! Ați auzit de Macedonski? Nu, fiindcă literatura a început, pentru voi, cu Mircea Cărtărescu. Macedonski a vrut să scoată o revistă și pe o pagină să treacă numele ultimilor morți din București, iar în dreptul lor să scrie „s-au tratat cu doctorii cutare și cutare”. Ca să nu-și vadă numele lângă pacienți, medicii ar fi trebuit să cotizeze.

3. PRO TV: „Azi au murit de Covid 561 de români. Pierderea lor echivalează cu prăbușirea a 32 de avioane.” Raportul e stupid nu doar pe fondul tragediei, ci și din punct de vedere aritmetic. Înseamnă că într-un avion zboară 17 – 18 oameni. Și-au cumpărat toți românii avioane particulare? Dacă tot facem comparații tâmpite, atunci aș putea să scriu și eu că, pe lângă spitalele care au ars, „Colectiv” a fost un film de protecție a muncii. Tot la PRO TV am văzut un reportaj în care era cobzărit Năsui pentru că a vrut să dea afară nu știu câți bugetofagi din Ministerul Economiei. Ăia n-ar fi trebuit angajați, dar sunt cu zece clase peste Generația Gadget. Decât useriștii e mai bună și inerția.

4. Iohannis ne-a vorbit despre „inimile de români care au pierdut bătălia cu acest virus ucigaș.” Poetule, poetule, dă-te jos din universul intrasideral! Și ascultă cum te înjură cei care te lăudau! Unele curve din presă au ținut la tine, dar nu a fost de ajuns. Pentru ca un bordel să prospere, clientul numărul 1 trebuie să aibă o supremație efemeră.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger