AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPionierii României, cei mai fericiți copii

Pionierii României, cei mai fericiți copii

1.Președintele partidului Fred Și Barna, un domn care face politică asortând costumul cu sandalele, a spus că USR este purtătoarea de elan a reformei, UDMR se opune reformelor din justiție, iar PNL se opune tuturor reformelor. „Purtătoare de elan”? Sintagma asta mă duce cu gândul la „avântul tineresc” de pe vremea lui Ceaușescu.

Am fost și eu purtător de elan. S-a întâmplat în clasa a doua, când cântam „Soarele și pionierii și-au dat mâna peste țară.” Luați de aici: „iată marșul bucuriei și al recunoștinței vii/ pionierii României, cei mai fericiți copii!” „Purtătoarea de elan a reformei?” Ion Iliescu a scris „Revoluție și reformă” și a spus că „Nicolae Ceaușescu a întinat nobilele idealuri ale socialismului științific.” Useriștii fac socialism digitalizat. Dar eu îi apreciez pe „purtătorii de elan ai reformei.” Sunt oamenii cei mai fideli U.E. într-un moment greu pentru aceasta. Era să scriu că U.E are mulți dușmani. Nu sunt dușmani. Să le spunem concurenți din punct de vedere economic. Acești concurenți sunt SUA, Rusia, Marea Britanie, Elveția, Țările Nordice, China, India, Japonia și forțele ostile din interiorul U.E. Dar U.E. se va salva datorită „purtătorilor de elan.”

2. După rezultatele sinistre obținute de Steaua, Craiova și naționala olimpică, n-am văzut o analiză ca lumea. Vinovați erau Gigi Becali, Rădoi și nu știu ce jucători, dar FRF n-are nicio responsabilitate. Fotbalul românesc a intrat în moarte clinică în martie 2014. Mai stă printre noi doar pentru că Gino Iorgulescu a rezolvat drepturile de televiziune. Ca să vedeți unde suntem, o să vă povestesc că un antrenor român plecat din țară de peste 25 de ani (a pregătit echipe de prima ligă din Elveția și din sudul Franței) a fost ofertat de Craiova înaintea priceputului Reghe. Știți ce a spus? „Din România ar putea să mă intereseze doar CFR Cluj.” Așadar singura structură considerată serioasă e echipa cea mai antipatică. Mai departe. Știți de ce ne bat ungurii? Și ne vor mai bate. Guvernul maghiar dă 250.000 de euro formațiilor de Divizia B care nu au în lot jucători străini. Cu 250.000 ai, în Divizia B, mai mult de jumătate din buget.

3. Un băiat o curta pe o văduvă, iar femeia nu prea se lăsa. Până la urmă, văduva a cedat, dar i-a spus omului „o facem așa, încet și trist.” Litoralul românesc merge tot încet și trist. Am văzut un domn care își punea soția să-l pozeze în față unui hotel de trei stele din Mamaia. Cucoanei îi era rușine. Până când soțul s-a impus. „Haide, fă, nu mai suferi atâta de tine! Fă mai multe poze, SĂ AVEM!” Omul investise. Dăduse șpagă și la recepție, ca să-și ia cameră cu vedere la Siutghiol, fiindcă Marea nu se mai vede.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger