AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPiața Victoriei nu e monopol. Au loc acolo toți nebunii

Piața Victoriei nu e monopol. Au loc acolo toți nebunii

1. A fost mare scandal că au manifestat niște anticovizi bezmetici în fața Guvernului. Și ce dacă? Piața Victoriei nu e monopolul tefeloazelor și al noii Securități. În Piața Victoriei au loc toți hapciupaliticii. Nu mai știu cine a spus că, în democrație, e obligatoriu să nu fie nimic obligatoriu. De exemplu, nu mă poate obliga nimeni să-i apreciez pe useriști și pe rockeri. Totul ține de opțiunile noastre. Așa e democratic, nu? Pentru mine, rugul ultimilor 30 de ani a fost Maternitatea Giulești, unde au murit prăjiți niște bebeluși.

2. Vorba unui clasic în viață, Adrian Minune: „fiecare cu meseria lui.” Și cu stilul lui, aș adăuga. Infractorii lucrează la pont, cucoanele în robe lucrează la ordin. Mă refeream la avocate și la călugărițe, dar ce ați crezut?

3.Cine vrea în Piața Victoriei – să se ducă acolo să facă mascaradă. Eu aș dori, de pildă, să văd un miting al artiștilor catalani născuți la Țăndărei. Acțiunea ar trebui s-o conducă Vichipedia Producătoarea și Gugăl Portofel. Oricum, Vichipedia Producătoarea și Gugăl Portofel au un limbaj mai viu decât al corporatiștilor. Stai de vorbă cu un corporatist și deodată, în mijlocul frazei, îți aruncă două – trei vorbe în engleză. E ca și cum ai umbla și te-ar apuca deodată pandaliile, ți-ai arunca pantofii și te-ai încălța în papuci de plajă. Alaltăieri, un panaramez mi-a zis că nu știu ce e „super – boring.” I-am răspuns „nu, bă, mă-ta se plictisea și te-a făcut pe tine!” Și uite așa mi-am procurat încă un dușman de nădejde.

4. Greta Thunberg a povestit că a avut simptome de Covid, dar se izolase și nu s-a tratat. Problema e mai gravă. Ea are simptome de sifilis, fiind virgină. Sau poate că nu e virgină. Dacă nu e, băiatul care a riscat merită Premiul Nobel pentru curaj.

5. Sasul elocvent ca un Trabant e mai lent, n-are 5G. El spune basme 2G – Frații Grimm. Fiți atenți – hal de știre: „Iohannis a promulgat legea prin care se interzice, începând cu 1 ianuarie 2021, pe o perioada de zece ani, exportul de buștean în spațiul extracomunitar.” Ce înțelege de aici un votant USR? Că Oneață Mormărețu protejează fondul forestier. Dar cuvântul cheie din știre este „extracomunitar.” Exportul extracomunitar de lemn e aproape zero. În schimb,  Austria e în U.E la business class. Sasul s-a crezut subtil.

6. Doamna Angela Merkel a fost atacată cibernetic. Rușii i-au dat cu pixelii, normal. Alta-i beleaua. Angela pune baza pe sparanghel, dar a mâncat fasole și miroase în toată Europa.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger