AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPe langa deontologii Elenei Udrea, Dan Diaconescu era un intreprinzator cinstit

Pe langa deontologii Elenei Udrea, Dan Diaconescu era un intreprinzator cinstit

O blonda candva frumusica (o blonda frumoasa, la orice varsta, e Catherine Deneuve) a ucis cuvantul cel mai curvesc din limba romana. Deontologia.

Amintindu-mi ca in aceasta tara a existat condamnarea la moarte, eu aplaud crima Elenei Udrea. Presa romana a fost intotdeauna o bacanie, iar deontologii se dadeau flori, dar erau carnati si aveau pret. Nu la bucata, fiindca nu sunt delicatese, ci la kil. Udrea cumpara deontologie la kil! Baietii din spatele tejghelelor de presa o sfatuiau: „Domnita, luati un kil de lozinci!” In punga pe care scria „ Nimeni nu-i mai presus de lege” bagau ceafa de porc. In punga cu „Statul de drept” puneau sorici. Pe punga cu maduvioare se putea citi „Nu se comenteaza deciziile Justitiei”. Si frumusica Leana isi umplea cosul, portbagajul, CV-ul. Fraierii o acuzau ca strica banii publici pe posete, dar ea se improprietarise cu un abator de presa si ii controla pe macelarii din televizii, de la ziare si pe catelusii care rod oase pe la site-uri. Batranii  aveau pensiile micsorate si erau injurati pe banii lor de propagandistii Lenutei. Frumos e ca deontologii-carnatari cer acum arestarea Elenei Udrea! Maaa, voi aveti colesterol! Maaa, voi vreti sa deveniti vegetarieni! N-o sa va priasca!

Tinand cont ca presa a functionat in regim de alimentatie publica, imi pare rau ca a ajuns la puscarie Dan Diaconescu. In comparatie cu deontologii contracost, Dan Diaconescu era un intreprinzator cinstit, pe care Statul nu il ajuta, asa ca isi procura marfa singur, pe cai ingenioase.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.