AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisParțial eclozații ne învață să dăm refresh

Parțial eclozații ne învață să dăm refresh

1. Pentru că „platforma de vaccinare” a fost făcută – logic – de aitiști, procesul de înțepare anticovid merge de la groaznic în sus, mulțumim, USR PLUS! Parțial eclozații ne învață să „dați refresh până reușiți să vă programați!” Așa se întâmplă când aduci insuficient clociții lângă Medicină. Nu e prima dată, și nici ultima, când scriu că băieții ăștia cu biblioteca în telefon reprezintă combinația ideală de inteligență artificială, prostie naturală și propășire anticulturală. Aitistul este o dactilografă mai obraznică și plătită regește absolut degeaba. Există, totuși, o consolare: noua echipă din Ministerul Sănătății e mai avariată decât platforma. Generația Gadget a învins și acolo. Frumos e că am văzut și oameni zdraveni la minte care cer să se facă vaccinarea și în Biserici. Mi se pare corect. Așa s-a întâmplat și în Uniunea Sovietică, unde multe Mănăstiri au fost transformate în ospicii.

2. Șeful Partidului Fred și Barna, adică Barna însuși, a zis că „anticoruptia e o porcărie, o chestie marginală în realitate”. Da, „Corupția ucide!” e o lozincă bună de mestecat doar când ești în opoziție. Barna e mult mai tare decât pesediștii. Ăștia au fost anchetați pentru fapte pe care le-au comis când erau la Putere. Barna e anchetat (dacă o fi anchetat) pentru ce a făcut când era în opoziție.

3. Dar e bine că sunt anchetați artiștii! Presa tefelistă a sărit pe sculptorul Bolborea, care a făcut o statuie din alamă în loc să o facă din bronz. Așa, și? Omul n-a făcut o construcție, ci o sculptură. N-a ridicat Podul de la Cernavodă, nu e nimeni în pericol de moarte din cauza lui. Contează valoarea artistică a lucrării, nu „rezistența materialelor”, fiindcă Arta nu e UTLM („Utilajul și Tehnologia Lucrărilor Mecanice” – o materie idioată din programa ceaușistă de liceu). Dar acesta e nivelul aliotmanului progresist din România digitală. Ce valorează mai mult – o statuetă din metal ieftin făcută de Brâncuși sau o ditamai statuia de aur din casa unui manelist? Parțial eclozaților, vă dați destupați la minte, dar sunteți destupați la ochiul de curcă!

4. Încheiem în forță, cu o trufanda de la „Românii au talent”. A venit pe scenă o adolescentă din Târgu – Mureș, Oradea sau Satu – Mare.  Prenumele: Ibolya. Numele: l-am uitat, firește. Greșea genul în limba română cum îl greșesc eu în franceză la „un” și „une”. Și a început discuția cu Florin Călinescu și ceilalți. Se pronunță Ibolia, ba nu, Iboia, iar Ibolia, iar Iboia și tot așa. După vreo cinci minute de Ibolia – Iboia s-a prins și Smiley. „Domnișoară, tu ești unguroaică?” Ce ghinion pe noi, ce ghinion! Dar știți de ce suntem ghinioniști? Dacă udemeriștii erau ageri ca Smiley, mai aveam și noi păduri în România.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.884 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger