AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisOamenii de știință din USR

Oamenii de știință din USR

Liniște, că a mai făcut Emilia Șercan o descoperire! În teza de doctorat, Bode l-a confundat pe Fukuyama cu Fukushima. Fukuyama e un fel de Vasile Dîncu american, iar la Fukushima a fost un accident nuclear, așa că Bode n-a greșit prea tare. Asta a fost contribuția științifică a doctorului Bode. Extramorocar, s-au supărat Milica Șercan și oamenii de știință din USR! Vlad Voiculescu a scris „panaceu universal” și „pacienți transplantați” în timp ce era ministru al Sănătății, dar aceste perle n-au deranjat-o pe Milica. De ce? Pentru că și doamna Șercan ne-a regalat, pe 16 august 2017, cu pleonasmul (mai exact neoplasmul universitar) „deontologie universitară”. Milico, du-te la manichiură, fiindcă iar ți-ai prins unghia în Larousse! 

Nea Bode, acum nu ți-o lua în cap! Ești exact așa cum a zis Milica. Norocul matale e că profesoara Șercan e sub nivelul tău.

Mai am una cu oamenii de știință din USR. Ca să intri în Schengen ai nevoie de politicieni inteligenți. Trebuie să îi prinzi și tu cu ceva pe băieții din Parlamentul European. „Mă ajuți cu treaba asta ca să îți votez și io două aberații.” Așa merge peste tot, politica e arta compromisului, orice panaramez știe că primul mare compromis îl faci când intri într-un partid ca să-ți fie ție bine, dar îi minți pe oameni că te-ai înscris pentru binele lor.

Ca să-i ungă pe olandezi, au făcut și deputații de la București un grup parlamentar de prietenie cu Țările de Jos. Excelent! Cei 20 de membri ai grupului au un șef. Îl cheamă Viorel Băltărețu și e userist. Destoinicul Viorel a povestit că a încercat să ia legătură cu omologii olandezi. Bravo, Viorel! „Din păcate, am aflat că în Parlamentul Olandei… Eu n-am știut…Eu am crezut că dacă noi avem un grup de prietenie cu Olanda, teoretic, au și cei din Parlamentul Olandei. Din păcate, nu există un asemenea grup în Parlamentul olandez”, a declarat Viorel.

E nasol. Viorel a pierdut niște prieteni pe care nu-i avea. Peste asta nu se poate trece. Să îl ajutăm pe Viorel. Totuși, e și el cineva. E șeful grupului de prietenie cu Olanda cea intransigentă și ocolită de vicii. Viorele, încearcă să te împaci cu prietenii pe care nu îi cunoști! Dă-le un telefon, Viorele, și spune-le umil „fac tot ce îmi cereți ca să mă băgați în seamă, dar să știți că în relația asta io sunt șeful!”

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.903 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger